"Vladaju strahom": Zorana Mihajlović o mitingu svoje bivše stranke u Beogradu i pojavi Tomislava Nikolića 1foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednica udruženja građana „Uvek za Srbiju“ i bivša članica GO Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović, povodom u subotu održanom predizbornog mitinga liste Srpske napredne stranke, kaže da bi bolje bilo da su novac za organizaciju ovoga skupa dali ranjivim kategorijama društva.

Miting koji su naprednjaci organizovali ove subote za Mihajlović nije ništa specijalan, nazivajući ga „jednim od mnogih“, dodaje i da ne misli ni da postoji ništa novo ni u tome kako je organizovan.

„Miting SNS, jedan od mnogih, organizovan na isti način kao i svaki, ne bi li pokazali kako su jaki i veliki. Mnogo bi bolje bilo da su sav novac za organizaciju, bilo da su platili, bilo da su donacije, dali Svratištima za decu, Svratištima za odrasle, sigurnim kućama, ranjivim kategorijama društva“, kaže Mihajlović.

Naša sagovornica dodaje da SNS vlada strahom, što se, smatra, pokazuje time gde god Vučić ide, iako se ne pojavljuje ispred stranke, „oni prave svoje mitinge, maltretiraju ljude i vladaju strahe“.

miting
foto (BETAPHOTO/Pokret Uvek za Srbiju/Srđan Bosnić)

Govoreći o pojavi osnivača i bivšeg predsednika SNS-a Tomislava Nikolića u Beogradskoj Areni, Mihajlović kaže da je sve isto kao devedesetih godina.

„Šešelj, Toma i Vučić više nije samo retorika 90-tih, sad su ovo 90-te koje živimo. Toma kao Toma, njegova pojava sada govori koliko je za njega politika samo interes, kao i svima njima. Što je Srbija zatvorenija, radikalnija i korumpiranija – njima je bolje“, navodi predsednica pomenutog udruženja.

Zorana Mihajlović poručuje i da kako god bilo, ovi izbori neće doneti promene, odnosno „promeniće se po nešto u brojevima“, ali većih promena neće biti.

Miting koalicije „Srbija ne sme da stane“, čiji je nosilac liste predsednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić održan je u subotu u Beogradu, koji se i obratio okupljenima. Pred punom Arenom govorili su i Vučićevi naslednik i prethodnik, sadašnji predsednik SNS Miloš Vučević i bivši predsednik ove stranke i Srbije Tomislav Nikolić.

Udruženje čiji je Mihajlović predsednica, a koje u svom vrhu ima bivše naprednjake Dragana Šormaza i Stanislavu Pak, na izborima 17. decembra ne učestvuje, jer su oni, kako je tada rekla, dogovoreni između „samo naizgled suprostavljenih“ blokova vlasti i opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari