Da li ste već isprobali trik za otapanje zamrzivača za 10 minuta? 1Otapanje zamrzivača Fotografija: UncleFedor on Shutterstock

 

Da li izbegavate čišćenje fržidera i zamrzivača jer će vam oduzeti puno vremena? Uz trik koji sledi to ćete učiniti u tren oka. Ukoliko biste ga isključili i pričekali da se led otopi pre čišćenja, postoji način da se ovaj proces znatno skrati, piše metrpolitan.si.

Navedeno uputstvo je ujedno i uputstvo proizvođača, pa nema ništa loše u tome da ih se i dalje pridržavate. Definitivno nemojte da radite ništa što proizvođač ne savetuje.

Korisnici grupe Mrs. Hinch Cleaning Tips and Tricks na Facebook-u predložili su različite načine odmrzavanja frižidera „neklasičnim“ metodama. Da li ste već isprobali nešto od ovoga?

Najpopularniji savet bio je onaj sa fenom: Isključite zamrzivač, stavite posude i peškir tako da voda ulazi u njih i uzmite fen u ruke. Biće vam potrebno 10 minuta.“

Drugi su se složili sa savetom i dodali da je potrebno neko vreme „sušiti“ toplim, a neko vreme hladnim vazduhom. Ne stavljajte fen preblizu leda i zamrzivača. Tako glasi većina odgovora, pa se isplati isprobati tehniku.

Prilikom čišćenja nemojte da pravite sledeće greške:

Nemojte da odlažete – što duže odlažete, to će se više bakterija nakupljati u vašem zamrzivaču i ugroziti vaše zdravlje. Stoga, budite redovni!

Nemojte da preskočite „veliko“ čišćenje zamrzivača. U redu je samo da prebrišete i brzo očistite zamrzivač s vremena na vreme, ali trebalo bi da uradite temeljno čišćenje barem jednom mesečno.

Ne ostavljajte pokvarenu hranu ili hranu kojoj je istekao rok trajanja u frižideru. Ovo je idealno za buđ i bakterije koje se brzo proširuju na drugu hranu.

Ne stavljajte vruće rešetke u zamrzivač ako ste ih izvadili i oprali pod vrućom vodom. Ostavite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi kako biste sprečili pucanje stakla zbog niskih i toplih temperatura.

Ne koristite jaka sredstva za čišćenje, jer ćete vratiti hranu u zamrzivač. Dovoljni su sapun i mlaka voda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari