Grčki krompir sa limunom (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Leto je uveliko tu, miris mora takođe, a nekako je odmah tu i asocijacija na Grčku, sve plavo, od tirkiznog do modrog mora, plavog neba.

Od karirano plavih stoljnjaka, žaluzina, čamaca do plavih stolova i stolica postavljenih tik do mora. Kada smo već prisetili svega, tu je i dobra grčka hrana.

Danas ćemo predstaviti veoma jednostavno jelo, ali veoma ukusno onako kako se to radi u Grčkoj. Ako biste želeli kompletniji obrok sa mesom onda u istu marinadu valja dodati komade piletine.

Šta nam je sve potrebno:

  • 1,5kg krompira
  • 1-2 limuna (sok)
  • 50ml maslinovog ulja
  • krupna morska so, biber
  • origano
  • narendana korica limuna
  • 150ml vode

Način pripreme:

Krompir iseći na četvrtine nauljiti, posoliti, politi sokom od limuna, posuti origanom i narendanom koricom limuna, na kraju biber. Sve dobro izmešati. Naliti vodom.

Peći 45 minuta na 180C.

Servirarati uz salatu, sir.

Uživajte!

U potrazi za autentičnim srpskim receptom

Pošto je došlo vreme da u okviru rubrike Okusi svet objavimo srpski recept, verujte da nam je bilo veoma teško da isti pronađemo, s obzirom da većina jela na koje smo veoma ponosni dolaze iz drugih kuhinja.

Tim povodom želeli smo da pozovemo čitaoce da nam se pridruže u potrazi za autentičnim srpskim receptima. Naša mala sugestija bi se odnosila na recepte sa suvim šljivama, malinama, projinim brašnom, koprivama, sušenom i dimljenom ribom, kolačima sa mašću, dunjama, bundevama  i slično. Svoje predloge i recepte poslati na mail: [email protected].

U nekom od narednih izdanja obavestićemo vas o pristiglim predlozima. Top 5 recepata koje mi odaberemo će dobiti poklon iznenađenja. Unapred zahvaljujemo na saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari