Kada je pravo vreme za pranje zuba - pre ili posle doručka? (VIDEO) 1Foto: Pixabay/slavoljubovski

Vaša jutarnja rutina vam je verovatno prilično važna. Buđenje i početak dana na određeni način mogu vam podesiti raspoloženje tokom dana, a svi znamo kako je kada nam dan krene po zlu.

Ali vreme kada izaberete da operete zube može uticati ne samo na vaše raspoloženje, tvrdi jedan zubar, a piše Večernji.hr.

Ana Peterson, stomatološki stručnjak, upozorila je svoje pratioce na TikToku da zaista treba da operu zube pre doručka, a ne posle. Naime, pranje zuba posle doručka zapravo može da ih ošteti.

„Da li ste znali da ne treba da perete zube posle doručka? Uvek pre. Kada doručkujete, usta vam postanu kisela. Dakle, ono što radite kada perete zube posle doručka je da četkate kiselinu u zub i to uništava gleđ“, objasnila je Petersonova u svom videu, koji je postavio Metro.

Iako pranje lica pre doručka može izgledati kao beznačajno, Peterson kaže da to ima mnogo pozitivnih stvari.

Naime, pranje zuba pre doručka štiti vaše zube od svega što ćete pojesti i sprečava uništavanje gleđi. Njen video brzo je postao viralan i prikupio više od 1,6 miliona pregleda i skoro 90.000 lajkova, a mnogi korisnici su priznali da nisu znali pravo vreme za pranje zuba.

„Zašto nam ovo niko ne kaže?“, upitao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: „Nikada nisam naučio ništa o ličnoj nezi dok sam bio u školi!“

Večernji.hr pitao je svoje čitaoce u online anketi da li peru zube pre ili posle doručka. 59,87 % njih odgovorilo je da zube pere uvek pre doručka, 31, 53% uvek posle, dok je 8, 60 % njih odgovorilo da to zavisi od dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.