Kako da izbalansirate brz tempo života? 1Foto: Promo

Koliko god pokušavali da odvojite određeno vreme u toku nedelje samo za sebe, postoje dani kada vam to nikako ne polazi za rukom, zar ne?

Uplatili ste časove joge, ali već dva dana ne stižete na zakazani termin. Rešili ste da više čitate, ali čim dođete kući imate snage samo za krevet i seriju, pošto vam se odužio sastanak?

Takvi dani nam se dešavaju i dešavaće se, ali je važno da i u njima napravimo neki balans – kako bismo i u ubrzanom tempu imali vremena za sitnice koje život znače.

Kako da izbalansirate brz tempo života? 2
Foto: Promo

Na primer, počnite tako što ćete u toku dana izdvojiti vreme za koje trenutno mislite da je „izgubljeno“ – poput vremena provedenog u prevozu do i od posla – i iskoristite ga kao trenutke za sebe.

Ukoliko ujutru putujete duže, ponesite sa sobom knjigu koja vam se već nedeljama „razvlači“ po kući, i tih pola sata svakog radnog dana odredite za čitanje – ukoliko je to ono u čemu uživate.

Ako je muzika najbolji način da se opustite, poklonite sebi nove slušalice i isključite se dok ste u prevozu, kako biste se u tom periodu rasteretili i pripremili na obaveze koje dolaze.

U toku dana, zlatno pravilo je da probate da se koncentrišete na stvari jednu po jednu. Ako primetite da vam misli već „lete“ na sledeću stavku sa to-do liste, lagano ih vratite u sadašnji momenat.

Važno je da ne žrtvujete svoje omiljene rituale zato što nemate vremena – na primer, ukoliko vam je potrebno da češće pravite pauze – to i uradite. Bez obzira na to koliko vam je gust raspored, uvek možete da se prepustite uživanju uz Grand Black’n’Easy!

Prva, prava turska kafa na našem tržištu koja je spremna za minut omiljen je izbor onih koji se ne odriču ovog crnog napitka čak ni kada su u svakodnevnoj žurbi zbog velike količine obaveza.

Uz Grand Black’n’Easy, više nemate izgovor da ne uživate kad god da vam je to potrebno: uvek imate 60 sekundi da sadržaj kesice prelijete vrelom vodom, i prepustite se punom ukusu koji nam je, u toku dana, često više nego neophodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari