Kiš loren (Quiche lorraine) – recept

Okusi svet - svake nedelje na sajtu Danasa

Ostavite komentar


  1. Veceras sam napravila po ovom receptu, sa dodatkom praziluka, ali mislim da je mnogo mleka pa sam ja duze pekla da bi se taj gorji deo ispekao. Sledeci put cu staviti manje mleka.

  2. Пробао сам ово у Француској и свидело ми се.Има више варијанти за фил.Ја сам јео неки са баш интензивним укусом лука и свидео ми се.
    Одлично што сте објавили рецепт.

  3. Mislim da bi u testo moralo da ide i jaje, to je osnovni recept za pâte brisée. Ja pravim (doduse za tart od jabuka, ali je kora ista) sa 200 g brasna, 2 prstohvata soli, 100 g maslaca isecenog na komadice, 1 supenom kasikom vode i 1 jajetom. Sve se izmesa vrhovima prstiju, ne treba mesiti testo. Formirati loptu i ostaviti 1-2 sata u frizideru. Dalje, kad se sama kora na pocetku pece, treba je pokriti papirom za pecenje koji se prekrije zrnima pasulja da se kora ne podbuci i ne zapece odozgo. Kad se stavi garnitura mora se peci malo duze, bar 30 min. @Vesna: posto je nasa pavlaka za kuvanje tecnija od francuske crème fraîche koja ide u nadev, mislim da treba povecati kolicinu pavlake, a smanjiti kolicinu mleka.

Ostavite komentar


Recepti

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.