Recept: Juneći gulaš 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Keto ishrana nije nimalo dosadna. Dozvoljava vam beskrajne mogućnosti, a benefiti koje nudi su, malo je reći, očaravajući.

Umalo se nisam šlogirala kad sam jutros stala na vagu, koju u širokom luku zaobilazim već mesecima unazad.

Kad sam shvatila da više ni jaknu ne mogu da zakopčam bez da uvučem stomak, shvatila sam da je vrag odneo šalu i da moram hitno nešto da preduzmem.

Recept: Juneći gulaš 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Bacila sam se na keto režim, a ovo je odlično keto jelo!

Sastojci:

• 300g junetine
• 1 veća glavica crnog luka
• 2 pune kašike masti
• 2 lista lovora
• 1 čen belog luka
• nekoliko zrna bibera
• so
• tucana i aleva paprika
• 1dl belog vina

Priprema:

Na masti u šerpi karamelizujte crni luk iseckan na režnjeve. Dodajte soli i mlevenog bibera po ukusu. Ubacite prethodno usoljenu junetinu isečenu na kockice, a zatim prelijte sa 400ml vode.

Dodajte lovorov list i biber u zrnu, i kuvajte na tihoj vatri oko sat i po vremena.

Recept: Juneći gulaš 3
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Kad ispari više od polovine vode, dodajte alevu i tucanu papriku po ukusu, čen belog luka isečen na pola i još soli po želji.

Dobro promešajte i nalijte belim vinom. Kuvajte još 15 minuta.

Nije mi bila namera da dodajem vino, ali mi se omakla so, pa sam morala. Ispalo je odlično, a bilo bi još bolje da sam, umesto belog, nalila crno vino koje sam nemala. 😂

Recept: Juneći gulaš 4

Prijatno! ❤

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari