Recept: Keto belmuž 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Pre nego što vam kažem šta je na slici, zamolila bih sve čuvare gastronomske tradicije da me ne optuže za jeres zbog skrnavljenja recepta za predivnost zvanu BELMUŽ! 💕

Ovo  je tradicionalno staroplaninsko pastirsko jelo koje je pre nekoliko godina našlo svoje mesto na listi nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije.

Sprema se od samo dva sastojka. Od mladog sira i kukuruznog brašna. Po pravilu ga sprema muška ruka.

Recept: Keto belmuž 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

U nedostatku muške ruke, a i nemogućnosti da konzumiram brašno, napravila sam, da prostite

❤ Keto belmuž❤

Sastojci:

  • 150g brašna od karfiola (recept je ispod Keto pizze na mom profilu)
  • 100g fete
  • 100g sitnog mladog kravljeg sira
  • kašika mlevenog lana
  • ulje
  • beli luk u prahu, so

Priprema: 

Karfiol propržite na ulju dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte malo soli, promešajte, a zatim dodajte usitnjenu fetu, kravlji sir, beli luk u prahu i mleveni lan. Počnite sa neprekidnim mešanjem. Temperatura treba da je umerena. Jelo je gotovo kada masnoća počne da se odvaja, a belmuž počne da dobija loptičast izgled.

Prijatno! ❤❤❤

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“  Isidore Smiljković  i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari