Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Testo/smesa može biti po izboru. Kada mafin izvadite iz rerne, on predstavlja gotov kolač. Ne treba više ništa raditi oko njega. Ukoliko odlučite da mafin dekorišete na bilo koji način – da na vrh stavite neki krem, ukrase od šećera ili fondana, dobićete kapkejk.

I eto tako, mafin postaje kapkejk kada dobije „kapicu“, a kapkejk postaje mafin kada mu skinete kapicu.

A možete napraviti i pola-pola, za svačiji ukus po nešto. Kombinacija čokolade i pomorandže daje dobro poznat ukus.

Čoko – oranž mafini, sastojci:

3 jajeta

170 g šolja šećera

1 šolja jogurta

2/3 šolje ulja

200 g brašna tip 400

1 kesica vanilin šećera

1/2 kesice praška za pecivo

1 pomorandža (rendana kora)

100 g lomljene ili rendane čokolade

*šolja/čaša je od jogurta 

Priprema:

Umutite jaja i šećer. Potom dodajte ulje, jogurt, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Umutite još jednom. Na kraju umešajte čokoladu i koricu od pomorandže. Pleh za mafine obložite papirnim korpicama i punite ih oko 2/3. Mafine pecite na 170-180 stepeni 20-tak minuta.

Ukoliko želite da imate ravniju površinu, mafine prvo pecite na 150 stepeni (15-tak minuta), a potom na 180 stepeni (10-tak minuta).

Količina je dovoljna za 14-18 mafina. Dekoracija po želji.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.