Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ražnjiće možete praviti od raznih sastojaka. Količne i vrste sastojaka prilagodite potrebama i ukusu. Ja  sam ih napravila od navedenih sastojaka.

Kupila sam kranjsku kobasicu. Onako, za promenu. Mada sam imala u planu da kupim ćevape u slanini, da ih isečem na nekoliko delova i stavljam na štapiće. Pitam se šta je kod ovih kobasica toliko skupo osim žilica i masnoće?!

Sastojci:

1 srednja glavica crnog luka

2 srednje crvene paprike

1 manja tikvica

3 kranjske kobasice

po ukusu: so, biber i mrvljena ljuta paprika

Priprema:

Iseckajte kobasice i povrće na komade slične veličine. Pospite biberom, ljutom paprikom i solju. Ređajte na štapiće naizmenično kobasice i povrće (redosled nije bitan). Ako želite da popunite pleh (kao ja) dodajte mladi krompir (isečen na manje komade) koji ste prethodno premazali uljem i posuli solju.

Ražnjiće pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20-tak minuta. Na isti ili sličan način, možete pripremiti ražnjiće od belog mesa.  Komade belog mesa uvijte u tanko isečenu slaninu ili vrat, poređajte ih na štapiće za ražnjiće i pecite isto kao ražnjice sa kranjskim kobasicama.

Uz ražnjiće poslužite salatu i prilog po izboru.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.