Recept nedelje: Slojeviti sendviči 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Koliko često pravite sendviče i kakve najviše volite? Da li se sećate rođendanskih sendviča? Ne pamtim kada sam ih poslednji put videla.

Slojeviti sendviči kao što sam naziv kaže, sastoje se iz više slojeva.

Spajala sam po dve kriške hleba, ali po želji možete spajati i više.

Za pripremu će vam biti potrebno malo više vremena s obzirom da se hleb prvo peče, ali bićete više nego zadovoljni rezultatom.

Slojeviti sendviči, sastojci:

  • 10-12 kriški integralnog hleba
  • 150 g feta sira
  • 100 g rendanog trapista
  • 1 umućeno jaje
  • 1/2 kašičice mrvljene ljute paprike
  • 1/2 kašičice origana
  • 5-6 kašika ajvara (ljutog)
  • 100 g kulena
  • povrće: paradajz, krastavac, masline, kukuruz, peršunov list

Priprema:

Izmešajte feta sir, trapist, jaje, origano i mrvljenu papriku.

Premažite kriške hleba, poređajte ih u pleh i pecite ih na 200 stepeni 15-tak minuta.

Sjedinite ajvar i 50 g sitno seckanog kulena.

Kada se hleb ispeče i malo prohladi, spajate po 2 kriške hleba namazom od ajvara i kulena.

Kao završnicu koristite kulen i komade povrća.

Recept nedelje: Slojeviti sendviči 5
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Napomene:

Koristila sam integralni tost sa semenkama, ali u obzir može doći bilo koji hleb.

Takođe, sve ostale sastojke možete prilagoditi svom ukusu.

Sendviče sm pekla malo duže jer volim kada je hleb reš i hrskav.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari