Recept nedelje: Zapečene tikvice 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Nešto slično sam pripremala pod nazivom „pica tikvice„. Ove zapečene tikvice su slične, ali ipak drugačije.Recept nedelje: Zapečene tikvice 2

Zapečene tikvice, sastojci:

  • 2 tikvice (cca 500g)
  • 2-3 kašike ulja
  • po ukusu: so, biber, origano.
  • 3 kašike oštrog brašna
  • 1,5 dl soka od paradajza
  • 3-4 kašike parmezana
  • 2 lista gaude (ili nekog drugog sira)

Priprema:

Tikvice operite i uklonite oštećenja ako ih ima.

Ne morate ih ljuštiti.

Isecite ih na šnite debljine oko 5 mm.

Možete ih preseći na pola. Pleh od rerne obložite papirom za pečenje, poprskajte ulje. Tikvice uvaljajte u brašno ili ih blago pospite.

Poređajte u pleh, posolite, pobiberite i pospite origanom.

1 kašiku brašna izmešajte sa sokom od paradajza i premažite tikvice.

Recept nedelje: Zapečene tikvice 3

Pospite ih parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15-tak minuta, u zavisnosti od jačine rerne.

Kada ih izvadite, poređajte komadiće gaude.

Ja sam dodala svežu mirođiju jer nisam imala drugo začinsko bilje, a vi možete staviti ono što imate ili volite.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Podržite nas članstvom u Klubu čitalaca Danasa

U vreme opšte tabloidizacije, senzacionalizma i komercijalizacije medija, duže od dve decenije istrajavamo na principima profesionalnog i etičkog novinarstva. Bili smo zabranjivani i prozivani, nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, ali nas ništa nije sprečilo da vas svakodnevno objektivno informišemo. Zato želimo da se oslonimo na vas.

Članstvom u Klubu čitalaca Danasa za 799 dinara mesečno pomažete nam da ostanemo samostalni i dosledni novinarstvu u kakvo verujemo, a vi na mejl svako veče dobijate PDF sutrašnjeg broja Danas.