SalataSalata, foto: DUSAN ZIDAR / Shutterstock

Ova salata se lako pravi, a može da bude odličan izbor za ručak tokom posta.

Salata od tunjevine i pasulja dobar je izbor za sve koji poste. Veoma se lako pravi, možete da je ponesete na posao, a kada pričamo o hranljivim vrednostima, reč je o pravoj energetskoj bombi.

Sastojci

  • 3 konzerve od po 170 g tunjevine,
  • 400 g crvenog pasulja,
  • 200 grama kukuruza,
  • 1 limun,
  • maslinovo ulje,
  • so,
  • crni biber,
  • peršun,
  • 1 ½ glavica crvenog luka.

Priprema

Skuvajte pasulj, pri kraju kuvanja dodajte soli. Ocedite i ohladite pasulj. Skuvajte kukuruz. Crveni luk sitno  iseckajte. U dublju posudu stavite oceđeni pasulj, dodajte tunjevinu, iseckan luk, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i začine po ukusu. Sve dobro promešajte, servirajte i dekorišite crvenim lukom isečenim na krupne režnjeve i sitno seckanim peršunovim listom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari