Čokoladna torta (recept) 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

U susret praznicina za vas smo pripremili čokoladnu tortu.

Sastojci za biskvit:

  • 2 jajeta
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 80 ml ulja
  • 1/2 šolje brašna
  • 1/2 šolje kakao praha
  • 1/3 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica rendane korice pomorandže

Sastojci za fil:

  • 100 g čokolade
  • 150 ml slatke pavlake
  • 5 kašika soka od pomorandže za prelivanje biskvita

Čokoladna torta (recept) 2

Priprema biskvita:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i ulje i ponovo umutite.

Brašno, kakao prah, prašak za pecivo i koricu pomorandže sjedinite, pa umešajte u prethodno umućenu smesu.

Modlu prečnika cca 20 cm obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.

Priprema fila:

Na nižoj temperaturi istopite čokoladu sa slatkom pavlakom uz često mešanje.

Smesa ne treba da provri, kada se čokolada istopi, sklonite sa ringle.

Ohadite na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru oko sat vremena.

Umutite fil mikserom.

Biskvit prelijte sa 5 kašika soka od pomorandže, premažite fil i dekorišite po želji.

Napomene:

Ukoliko želite tortu sa više slojeva, duplirajte meru.

Od začina možete koristiti ono što volite, pomorandža nije obavezna.

Možete dodati kafu, cimet…

Ili jednostavno samo vanilin šećer.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari