Recept nedelje: Višnjevača - liker od višanja 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Višnjevača je voćni liker koji se najčešće priprema od svih voćnih likera.

Ukoliko niste ljubitelj alkoholnih pića, onda verovatno volite „pijane“ višnje u kolačima.

Za pripremu ovog popularnog pića, možete koristiti i zamrznute višnje.

Liker od višanja – višnjevača, sastojci:

  • 500 g višanja očišćenih od koštica
  • 500 g meda ili šećera
  • 1 l rakije (loza)

Priprema:

Višnje stavite u veću teglu (ili u flaše sa širim otvorom), sipajte med ili šećer, pa nalijte rakijom i zatvorite metalnim zatvaračem.

Ostavite na suncu 40-tak dana uz povremeno mešanje ili mućkanje.

Liker od višanja možete poslužiti zajedno sa višnjama ili bez.

Tkzv. pijane višnje, višnje iz višnjevače su vrlo ukusne u raznim kolačima.

Napomene:

Ukoliko želite da sačuvate višnje na ovaj način za kolače (a ne pijete liker), slobodno stavite više višanja, a manje šećera i rakije.

Liker od višanja kao i sve druge likere možete začiniti začinima po izboru – vanila, cimet, rum, kardamom…

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari