Vege recept: Kremasti proteinski rižoto sa tofu sirom 1Foto: Milica Rajković

Novi Vegan izazov 22 je počeo pre nedelju dana, ali još uvek nije kasno da se pridružiš novoj ekipi od 1200 ljudi i potpuno besplatno naučiš nešto novo o biljnoj ishrani.

Naši mentori i nutricionisti su uvek dostupni i spremni da pruže potrebnu podršku i daju savete, ali i vetar u leđa kada je put ka veganstvu u pitanju!

Postepeno, kroz nekoliko izazova, možda ćeš u potpunosti uspeti da promeniš način života i postaneš deo zajednice kojoj je stalo do svog i zdravlja svoje dece, životinja i planete!

Prijavite se na vegan-izazov22.com

Vege recept: Kremasti proteinski rižoto sa tofu sirom 2
Foto: Milica Rajković

Kremasti proteinski rižoto sa tofu sirom

  •  1 tofu
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 paprika
  • 200 g zamrznutog povrća po izboru
  • 3 briketa spanaća
  • 1 biljna kocka rastvorena u 500 ml vruće vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike soja sosa
  • 250 g opranog pirinča
  • maslinovo ulje
  • 250 ml biljne pavlake za kuvanje
  • 2 kašičice bosiljka
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • 2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 2 kašičice belog luka u granulama

Jednu glavicu crnog luka dinstati dok ne omekša, dodati izmrvljeni tofu i začine: soja sos, biber, beli luk u granulama, malo bosiljka i kašičicu kurkume. Dinstati tofu nekoliko minuta i skloniti sa strane.

U istom tiganju dinstati crni luk dok ne omekša, potom dodati začine: kašičicu soli, biber, kurkumu, alevu, beli luk u granulama. Kad začini zamirišu, dodati seckanu svežu papriku i zamrznuto povrće. Dinstati dok se ne opusti malo, pa dodati pirinač i brikete spanaća. Postepeno dodavati bujon od povrća uz stalno mešanje. Na kraju dodati biljnu pavlaku, tofu i zelene začine. Mešati dok pirinač ne upije veći deo pavlake dok opet ostaje dovoljno kremasto.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari