Pet najpraćenijih kućnih ljubimaca na Instagramu u Evropi 1Foto: Pixabay/Spiritze

U poslednjih nekoliko godina Instagram je postao glavno odredište za deljenje fotografija kućnih ljubimaca koji imaju mnogo više pratilaca od njihovih vlasnika.

Međutim, i među kućnim ljubimcima postoji konkurencija jer se trenutno koristi više od 250 miliona heštegova kao što su #dogsofinstagram i #catsofinstagram.

Kompanija Sony nedavno je objavila listu od pet najpraćenijih kućnih ljubimaca u Velikoj Britaniji.

Među njima je samojed – „pas koji se smeje“, mekani crni pomeranac i dva putujuća zlatna retrivera.

Oni se takođe pridružuju Instagram zvezdama kao što su Doli Pajton (Dolly Pawton @dolly_pawton) i Dante Djuk (Dante Duke @danteduke_thecat) koji daju ultimativni vodič kako napraviti savršene fotografije vaše buduće Instagram zvezde.

https://www.instagram.com/p/Bx2cs41H2jJ/

Kako je Instagram društvena mreža namenjena deljenju fotografija, od velikog je značaja fokusirati se na rekvizite, pozadinu, dobro osvetljenje i savršen fokus, a pravila za fotografisanje kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika nisu ista.

Fotografisanje životinja se veoma razlikuje od fotografisanja ljudi. Morate da stvorite okruženje u kojem kontrolišete što više elemenata. Trebalo bi da bude mirno i tiho. Trik je da pridobijete pažnju životinje i zadržite je dovoljno dugo da dobijete fotografiju koja vam je potrebna“, izjavio je fotograf životinjskih portreta Džerar Getings.

Stela i Lusi, vlasnice jednog od najpopularinijih ljubimaca Doli Pajtona ističu da je jako važno otkriti pozu u kojoj njihov ljubimac voli da se fotografiše.

„Kada je Doli bila mlađa, primetili smo da voli da bude na stolu, tako da je to postala njena glavna poza za fotografisanje. Prilikom fotografisanja ubacimo i njenu omiljenu pištavu igračku (malu belu knedlu) koju ima već godinama. Ona će da je pogleda bez obzira na to šta se još dešava – ne znamo šta bismo radili da je izgubimo,“ kažu Doline vlasnice.

Listu o najpopularnijim kućnim ljubimcima objavila je kompanija Sony za potrebe predstavljanja jedinstvene Animal Eye AF tehnologije pomoću koje korisnici mogu da naprave savršeno fokusirane fotografije svojih ljubimaca.

Sony je takođe objavio i listu najpopularnijih heštegova rasa pasa na Instagramu:

  1. Čihuahua – 22,3 miliona postova

  2. Francuski buldog – 22,1 miliona postova

  3. Pug – 17,4 miliona postova

  4. Zlatni retriver – 18 miliona postova

  5. Labrador – 15,6 miliona postova

  6. Haski – 14,2 miliona postova

  7. Nemački ovčar – 12,2 miliona postova

  8. Pomeranac – 12 miliona postova

  9. Ši-cu – 9,6 miliona postova

  10. Engleski buldog – 7,1 milion postova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.