Vege recept: Dimljeni "losos" 1Foto: Ivana Nikolić

U današnje vreme je lako preći na vegansku ishranu i bez ikakvih odricanja jer postoji toliko zamena za poznate ukuse koje smo voleli i sve je dostupno svima.

Sastojke možete bez problema naći po svim većim marketima i prodavnicama zdrave hrane i po sasvim pristojnim cenama.

Pa zašto onda ne bi prihvatili izazov i pokušali da napravite nešto što će oduševiti sve oko vas. Ovoga puta to je dimljeni losos.

Dimljeni ‘losos’

Potrebno je:

2-3 velike šargarepe

Za marinadu: 

  •  2 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja
  •  1 kašika jabukovog sirćeta
  •  2 kašičice soja sosa
  •  1 kašičica tečnog dima
  •  1/4 kašičice soli
  •  1 list nori alge (možete i bez njega)

Postupak:

– Ljuštilicom za krompir izvući šnite od šargarepe i kratko ih kuvati na pari da omekšaju, 5-8 minuta.

– Napraviti marinadu tako što ćete sjediniti sve sastojke, nori naseckati na krupne komade i ubaciti u to.

– Šargarepu prebaciti u marinadu dok je još topla i pažljivo promešati da se sva obloži.

– Ostaviti preko noći u frižideru da upije ukuse.

– Servirati na tostiranom hlebu sa krem sirom, zelenim maslinama i svežom mirodjijom.

Recepte Ivane Nikolić možete naći i na Instagram profilu @hipster.in 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari