Miroljubiv i vaspitan, ali ipak nepoželjan: Kako je vučjak Mile postao "canis non grata" u Hrvatskoj narednih godinu dana 1Foto: Instagram @whistler_dick

Pas je čovekov najbolji prijatelj, to će vam reći svako ko je imao tu privilegiju da raste, živi i stasava uz njega.

Pa tako, zbog svog četvoronog krznenog prijatelja desi se da često upadnete u neprilike, ali i da vas on prati dok se u tim neprilikama ne snalazite na najbolji način. Prijateljstvo Sergeja Trifunović i njegovog psa Mileta najbolje potvrđuje ovaj odnos.

Pas Mile, nemački ovčar, iliti vučjak kako još ovu rasu zovu kod nas, ni kriv ni dužan postao je verovatno najpoznatiji pas u regionu za samo nekoliko dana. Doduše, od kako ga je Trifunović usvojio pre četiri godine, kako na društvenim mrežama, tako i na ulicama Beograda, ne prođe dan da njih dvojicu ne vidimo zajedno.

Ono što znamo o Miletu na osnovu objava i Sergejevih priča je da je miroljubiv i vaspitan, što možemo da vidimo u poziranjima na mrežama sa drugim ljudima i životinjama, ali vidimo i da je odan, kao i da je voljen od strane svog čoveka.

Za Trifunovića su oduvek kružile priče da je neodgovoran, težak za saradnju kao i da kasni na sve zakazane intervjue i snimanja. Ipak, u jednom intervjuu je otkrio da se zbog Mileta sve promenilo.

„Pas je od mene napravio čoveka. Zahtevan je, ali baš me je organizovao. Zbog njega sam počeo da dolazim na snimanja na vreme. Izvukao je iz mene neke emocije za koje sam mislio da su ispale iz autobusa odavno. Vrlo me je oplemenio“, ispričao je Trifunović.

Kad već pominje emocije, Trifunović je upravo tako i reagovao u Splitu, emotivno i impulsivno. Kao i mnogo puta pre, imao je jezik brži od pameti. Nakon što su ga obavestili da plaža na kojoj je sa psom, nije predviđena za životinje, kao i da stavi povodac na Mileta, priveden je. Na Instagramu je nastavio da vodi rat sa splitskom policijom, koja ga je zbog toga ponovo privela.

Nakon toga smo čuli poređenja sa Ustašama, crnim košuljama i svinjskim glavama, a i dobili parafrazu Olivera Dragojevića koji nikad nije posle rata svirao u Beogradu. Sergej je rekao da se više nikad neće vratiti u Split. Nakon toga je i zvanično postao „persona non grata“ u Hrvatskoj na narednih 12 meseci. Mile je samim tim postao „canis non grata“ do sledećeg septembra na teritoriji Hrvatske.

Šta li Mile ima da poruči, nakon postupaka svog čoveka? Verovatno isto ono što je mogao i pre celog ovog cirkusa, radeći ono što radi najbolje. Pratiće u stopu Sergeja i verovati mu na reč da je sve u pravu. To valjda najbolji prijatelji rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari