Bagerski usud 1Foto: Privatna arhiva

Sve je rekao i sve je jasno. Ne treba više Srbija i njeni žitelji da „žuljaju“ mozak šta je ispravno a šta ne. Predsednik je rekao, da mu je mnogo žao što on nije vozio bager i rušio Savamalu.

Takva rečenica jasno govori o njegovom psihološkom profilu, koji sebi dozvoljava da na sebe preuzme sve zakonske prerogative jedne države.

Dakle, ako mu se ćefne i bude imao slobodnog vremena, neće prezati da ruši bilo gde i bilo kada, ako se za to pokaže da će biti debele koristi za njegovu kleptokratsku bratiju. To dakle podrazumeva da ne mora nužno samo da ruši, nego da počne i lično da nas bije, štanglom, čekićem ili pendrekom.

Takvom rečenicom, gosn.predsednik je amnestirao i šabačke bageriste i batinaše, koji su ne tako davno krenuli na goloruki narod na šabačkom Novom mostu. Sudijama je na taj način poručio da nikako ne smeju da procesuiraju krivičnu prijavu, podnetu protiv onoga koji je seo u bager i krenuo da gazi žene i decu.

Naime, da se shvatiti, da ko god izvrši nasilje u ovoj zemlji u njegovo ime, biće unapred oslobođen bilo kakve odgovornosti i dobiće status zaštićene persone. Šabački bager jeste bio u funkciji rasturanja demonstranata, ne bi li se na vreme stiglo pod Vučićeve skute, na njegovu partijsku konvenciju.

Dakle, bager je opravdan u tom slučaju, jer radio je za Vučića i verovatno bi ga i on sam vozio, da je mogao biti na dva mesta u isto vreme. Amnestirati kriminalce i bezakonje, na taj način govoreći da ti je lično žao što ti nisi taj kriminal lično izvršio, samo po sebi znači da živimo u bestijalnoj diktaturi i na pola koraka od fašizma.

Refleksija ludila ide dotle da žitelji ove zemlje više ne znaju šta je normalno a šta ne. Ali važno je da graška i zejtina imamo dovoljno, da su nam frižideri puni, ako ničim drugim ono Vučićevim hologramom, a i mleka imamo mnogo, toliko da ga prosipamo po gradskim ulicama, jer nam je predsednik nabavio silne tone istog u prahu iz inostranstva!

Bager na žalost, postaje metafora celokupne Vučićeve politike, koja se svodi na ruši, sklanjaj, čisti, utabaj. Ima da nestane sve ono što smeta na Vučićevom putu prosperiteta i napretka. Tamo gde on ne može lično da “ goni bager“, radiće njegovi plaćenici sa fantomkama na glavama i ne trebaju ništa da sekiraju za to ako nekome i oduzmu život.

Ma, sve za Vučića!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.