Čija je zgrada Komiteta u Zrenjaninu 1Foto: Z.Dedic

Brojna su pitanja u vezi zgrade Komiteta u Zrenjaninu, koja čekaju odgovor gradskih zvaničnika. Za to vreme naprednjaci su već zauzeli sprat.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Zrenjanin uselio se letos u Komitet, zdanje podignuto početkom sedamdesetih za potrebe opštinskih organizacija SKJ, SSRN i SUBNOR-a.

Naprednjaci, za sada njeni jedini „stanari“, još nisu objavili da su partijsku centralu udomili na prvom spratu zgrade u Kralja Petra Prvog broj 4.

Čija je zgrada Komiteta u Zrenjaninu 2
Foto: J.Nj.D.

O tome da su na novoj adresi, odmah preko puta gradske kuće, svedoče tek fotografije sa tri, četiri partijska događaja, objavljene na stranačkoj Fejsbuk strani.

Obzirom na njihovu odanost stranci Aleksandra Vučića, uslovljenu i saznanjem da im opstanak u funkcionerskim foteljama zavisi od volje lokalnog stranačkog vrha, ne oglašavaju se ni gradski čelnici.

Bez obzira što je grad investitor, kako to piše u „gradilišnoj prijavi“ rekonstrukcije, dogradnje, adaptacije i sanacije zgrade u Kralja Petra Prvog broj 4, gradonačelnik i njegovi saradnici ne hvale se da je to zdanje, mada radovi na njegovoj obnovi još nisu okončani, već počelo da zarađuje.

Ćute i ovde beznačajni socijalisti koji su se, inače, do pre pet, šest godina žestoko protivili nameri Grada da ih otera „sa ognjišta“.

Posao „rekonstrukcije, dogradnje, adaptacije i sanacije“ Komiteta počeo je sredinom 2019, a sa planom da joj se promeni namena – u zgradu fakulteta. To je i navedeno i na gradilišnoj tabli koja je do skoro stajala do glavnog ulaza u ovo zdanje.

U nekoliko navrata time se hvalio i tadašnji dekan Fakulteta za menadžment (FAM) iz Sremske Kamenice. Pošto je sredinom novembra on uhapšen zbog sumnje u mahinacije fakultetskim diplomama, Zrenjaninci se sada pitaju da li „aranžman“ postignut sa njim ostaje na snazi ili će nešto ipak morati da se promeni.

Studenti i profesori FAM-a, inače, još nisu ušli u fakultetske prostorije na drugom i trećem spratu, kao i u potkrovlju Komiteta.

Sve će biti mnogo izvesnije ukoliko gradski čelnici odgovore odbornici Dosta je bilo, Svetlani Vukobratović Novković, koja ih je 17. decembra sa skupštinske govornice pitala: -Da li je zgrada Komiteta još u vlasništvu grada i pod kojim uslovima je njen veći deo dat na korišćenje FAM-u, fakultetu čiji je dekan uhapšen zbog lažnih diploma – rekla je odbornica DJB i dodala: – Ko je finansirao i sa koliko para renoviranje te zgrade i kako to da deo tog prostora od jeseni koristi lokalni odbor SNS, to jest pod kojim uslovima to čini.

Autor je novinar iz Zrenjanina