Dan kad se samogasio Informer 1foto FoNet Aleksandar Levajković

Prekipelo je ljudima. Niko normalan više ne želi da trpi napredno iživljavane Srpske nasilne stranke, skraćeno SNS, nad zdravim razumom i dostojanstvom ljudi željnih svega, a najviše slobode.

Intervju sa osuđenim silovateljem i ruganje žrtvama tog gnusnog zločina u režiji Informera, partijskog glasila Srpske nasilne stranke, jeste izgleda bila kap koja je prelila čašu.

Da je iko iz redakcije partijskog glasila Srpske nasilne stranke imao nameru da namami silovatelja da davanjem intervjua počini krivično delo ugrožavanje sigurnost žena koje su isti radile, nikada, ali nikada, ne bi objavili taj razgovor sa njim.

Da su imali bilo kakvu plemenitu ili preventivnu nameru uposlenici ovog partijskog biltena bi eventualno objavili snimak dela razgovora na kom se vidi kako silovatelj ugrožava sigurnost novinarki. I to bi se verovatno vrtelo na svim partijskim televizijama non-stop. Ali ceo razgovor svakako ne bi objavio niko ko želi da zaustavi silovatelja.

Kada je Informer sam sebe gurnuo u tabloidnu kaljugu koju uredno održava duže od deceniju, kada je postalo jasno da će se udaviti u sopstvenoj pljuvački, centrala propagandne mašinerije je rešila da spasava šta se spasiti može.

Mezimac mora biti spasen, glasila je naredba svemoćne Suzane! Preko hiljadu okupljenih na Terazijama jasna je poruka da je operacija spasavanja krenula po zlu za nevoljnike koji su preko specijala na Andrićevom vencu poslali SOS signal. Još veći skandal će biti ako tužilaštvu zafale baš ta dva minuta snimka na kojima se vidi kako silovatelj čini krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Na sreću, tu je vazda budan Aleksandar Vučić, predsednik Srpske nasilne stranke, spreman da posvedoči da je lično on video ta dva minuta i da su oni toliko grozni da nisu za objavljivanje. Evo, ako mu ne verujete, zakleće se u Jutku iz Brusa da nikada nije video nešto ovako grozno kada je reč o pretnjama i nasrtaju na žene poput snimka redakcije Informera.

Zato ovakvo vađenje vlasnika partijskog glasila Srpske nasilne stranke da je intervju sa osuđenim silovateljem bio dobro proračunat plan, koji za cilj nije imao dalje srljanje u tiražni senzacionalizam, već jasnu nameru da se silovatelj vrati iza rešetaka, vređa inteligenciju svakog dostojanstvenog čoveka u Srbiji. I liči na priču o kockaru koga majka ne prekoreva što se kocka nego što to radi da bi se izvadio iz kockarskih dugova.

Ovakvo nesuvislo obrazloženje i pravdanje za taj necivilizacijski čin samo nam potvrđuje da partijski razglas nije baš siguran da li je onomad dobio volej u donji deo leđa ili u glavu. Jer da razume šta je uradio, nikada ne bi izjavio:

„Zahvaljujući pisanju Informera, potencijalni silovatelj je sklonjen sa ulice!“

Jer baš zahvaljujući pisanju Informera hiljade žena je na ulici i protestuju protiv ovog promotera silovanja i glasila Srpske nasilne stranke.
Ko se u sopstvenoj pljuvački udavi, veće mu more ne treba.

Sam se ugasio.

Autor je narodni poslanik u Skupštini Srbije

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.