Gaslighting 1Foto: Imre Sabo

Ovo je svakako reč godine koja označava sluđivanje i vrsta je psihičke manipulacije kojom neko nad vama sprovodi u cilju različitih interesa.

Tipičan primer gaslightinga i sprovođenja istog je predsednik (dakako Vučić) koji ceo narod sorapski zaluđuje sa igrokazom „nisam – jesam“.

To je njegovo trenutno ispovedanije „da li si potpisao – nisam!?, da li si prihvatio – jesam!?“.

Međutim, postavlja se ozbiljno pitanje šta se može učiniti u vezi s Kosovom?

Milošević i Šešelj, predsednikov politički tata, vodili su rat, koji su izgubili, tako da su nam vojska i policija najureni odande pre skoro četvrt veka.

Naroda sorapskog jeste još malo preostalo. Postavljam pitanje šta bi se desilo da neka normalna vlast u Srbiji sada pregovara i odlučuje?

Ako uzmemo da je ta normalna vlast i sposobna, onda bi bolje pregovarala od predsednika ovih 11 godina i Srbija bi povlačeći za sobom ceo region, već bila na pragu veliko EU.

Isključivo je Srpska epohalna glupost u drugoj polovini 20. veka proizvela to, da danas Kosovo funkcioniše kao država. To saglašavanje neke normalne vlasti sa stvarnošću, sva je prilika, dovelo bi do toga da bi predvodnici takve vlasti bili skraćeni za glavu, što mi je i sam bivši predsednik Tadić lično u jednom razgovoru rekao.

To nas dovodi do najtežeg zaključka da je „gaslighting“ nasušna potreba danas u nesrećnoj Srbiji, jer drugačije nije moguće doneti odluke bez kojih ćemo svi otići u tri lepe.

Zato predsedniku ide ovako dobro, i ako je tvorac štetočinskog političkog ustrojstva, koji je javni, Boga mi i mnoge privatne živote pretvorio u ludnicu.

Rad sam znati i pitati predsednika da li će Kosovo i Bosna ipak završiti u NATO, dočim ćemo mi ostati „neutralni“. I pitam ga kako će se završiti trka u naoružanju koju vodimo u izgubljenoj trci sa NATO paktom.

Ovo je ključno pitanje, na koje će odgovor označiti nastavak, ili prekid, gore narečene epohalne Srpske politike prema komšiluku, sa kojim smo manje-više doskora bili jedna država!

Još važnije pitanje je i šta će proevropska opozicija odgovoriti na istu temu.

Dakle, dame i gospodo evropejski opozicionari, hoćete li poroditi neku politiku koja vodi u normalan život, ili ćete nastaviti da podupirete Vučićev gaslighting tako što ćete tvrditi da je svako uključenje u rešavanje nasleđene nesreće kolaboracija!?

To da će predsednik (dakako Vučić) slomiti vrat raspetljavajući ono što su on i njegovi krvavo zamrsili, pa će te vi onda doći na vlast, prosto nije verovatno!

Pristojan narod u Srbiji je ogorčen, ali predavanje gorčini znači predaju u borbi za normalan život za svakoga od nas, naše dece i unučića.

Dakle, evropejci, što pre da se pred narod tresne plan što brži ulazak u Evropu, pa da se glasa o tome jer od idiotskog gaslightinga vajde nema (dakako Vučićevog i njegovih radikala presvučenih u lažni kožuh).

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari