Gde ga u'vatiste? 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Poštovani gospodine uredniče,
U Vašem listu preko cele strane pojavila se „kritika“ moje serije „Aleksandar od Jugoslavije“.

Preko šezdeset godina se bavim ovim poslom, ali još nisam doživeo da se, ni u najcrnjem tabloidu, pojavi tako površna i diletantska pljuvačina. Čova govori kako bi on to režirao, kako bi on delio uloge i druge stupidnosti.

Zanimalo me koji vam je taj „kritičar“ Zlatko Crnogorac i gde ga u’vatiste? Ušao sam na internet, i od obilja užasa izabrao samo ovaj napis u Blicu, pa Vas molim da ga objavite:

Milutin Petrović, reditelj: Nekadašnji silosi danas su poslanici i trendseteri

Da podsetimo, Petrović se prihvatio direktorovanja u beogradskoj Kulturnoj ustanovi „Stari grad“ (nekadašnji „Parobrod“) i naivno pomislio kako na tom mestu treba da se bavi svojim poslom. Krenuo je da raščišćava Augijeve štale i udario pravo na izvesnog Zlatka Crnogorca, koji je tamo bio neka vrsta sive eminencije i od koga su zaposleni zazirali. Ovo je njegova priča.

– Zvali me da budem direktor, ja nisam hteo, oni me ubeđivali, ja – ko velim – hajde, zeznem se i pristanem. U kolektivu sam zatekao pakao i jednog besprizornog čoveka koji vedri i oblači. Bez ikakvih kompetencija obavlja važne uređivačke poslove, usput blamirajući ustanovu u gotovo svakom kontaktu sa umetnicima koji dođu u vezu sa „Parobrodom“. Najgore od svega, mobinguje zaposlene, specijalno žene: jedna u depresiji, druga guta „leksilijume“, treća hoće da zove oca da ga bije. Ovaj svakodnevno urla, viče, tehničare zove „moji robovi“.

Ceo Dorćol to zna, svi me zezaju: „Je li, kako izdržavaš sa onim?“ Da sam bio poslovođa benzinske pumpe, morao bih da reagujem. Probao fino, nije išlo. Krenuo da ga otpustim, oduzmem mu poslovni mejl, on zove čoveka iz IT službe da mu ga vrati, ovaj ga odbije, on onda zove starog da proba da prođe kroz šifre i vrati mu adresu!? Opa! Pogledam u te njegove mejlove i imam šta da otkrijem. Naplaćivao prostor na privatni račun, iznajmljivao opremu „Parobroda“… E, sad, on oduvek, a specijalno kad je stvar krenula u pravcu otkaza preti – „ne možete mi ništa“, „znate li vi ko stoji iza mene“… Ja mislim lupeta. Kad, međutim, sve se desilo upravo kao što je on pretio. Očigledno su u nekoj šemi. Kakvoj, nemam pojma, ali izgleda mi u lopovskoj.

Ko je taj Zlatko Crnogorac, za koga se ispostavlja da je u toj kulturnoj ustanovi bio strah i trepet?

– Kada menadžeri poput Makse Ćatovića ili pokojnog Duleta Ercegovca rade, na primer, velike koncerte, angažuju takozvane trkače, operativne organizatore koji rešavaju probleme. Uglavnom tako što se deru na fizičke radnike ili čistačice, pomeraju parkirane automobile i nadgledaju istovar binske opreme. Ovaj je vrhunski „trkač“ koga je LDP svojevremeno uvalio u „Parobrod“ da ga renovira i pokrene kao organizator. Međutim, zaplet je u tome da je taj čovek bez obrazovanja opsednut time da se predstavi kao neki intelektualac i ekspert, pa je koristio svaku vrstu lukavstva i prevare da sa pozicije u „Parobrodu“ dođe do takve mogućnosti. Ceo Dorćol to zna i svi mu se smeju iz leđa, mnogi i u lice, ali žalosno je što je neke ljude i ubedio u svoju navodnu kompetenciju pa je povremeno pisao neke besmislene tekstove za pojedine ozbiljne novine sa očigledno neozbiljnim urednicima…

Ne bih komentarisao ovakve „kritike“ nego me brine činjenica da se takav „kritičar“ može pojaviti u Danasu. Zvao sam i kolegu Petrovića – kaže da je prestao da dalje čita Vaš list. A šta je meni činiti, kad je ovo drugi put da me dajete u šake ovakvima?

Autor je reditelj

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Gde ga u’vatiste?”

  1. Озбиљан лист одабира озбиљне, стручне сараднике. Изгледа да има изузетака, као што је поменути(мени непознат).

  2. Ne obazirite se na ovakvog i ovakve.Vaš rad,vaša dele pričaće o vama,a još više kakav ste čovek bili.Pamtiće vas generacije,učiće na onome što ste i kako ste radili,ostaćete doajen TV i filmske režije,moćan scenarista i majstor svoga posla.O drugima da ne gubimo vreme,nestaće.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.