Hipokrizija po Vučiću: Lični stav Hanibala Kovača 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

I ovoga puta Vučić je napravio krađu biblijskih razmera kojom je celo naše društvo okovao u gangrenoznu laž, a samim tim i sigurnu društvenu smrt.

U nedelju su bili kobojagi izbori. Opozicija, ona konstruktivna (za Vučića dakako) je na njima učestvovala, potpuno svesno, i omogućila mu da sebi dodeli onoliko glasova koliko mu treba.

Međutim, neki od onih koji su pak doneli odluku da na istim tim izborim ne učestvuju na kraju su na njima ponegde učestvovali.

Nameće de pitanje – ako nema uslova, fer i poštenih u Beogradu, kako onda može da ih ima u Novom Sadu, Valjevu, Čačku ili Nišu.

Dokazano je da je Vučić prošle godine ukrao pola miliona glasova na parlamentarnim izborima i posle toga bio sateran u ćorsokak zahtevom da pusti Crtu i opoziciju da izvrše uvid u birački spisak jer inače nema učešća opozicije na izborima.

Mnogi su poverovali u to da pod tim i takvim pritiskom popraviće se (dakako Vučić) i doći će k sebi.

Hipokrizija po Vučiću: Lični stav Hanibala Kovača 2
Foto: M.P. / Danas

Suma sumarum Vučić će opet, zbog većine neuke opozicije, vladati našim glavnim gradom.

Kakav je onda problem da se zeza sa ostalim gradovima diljem Srbije, pa makar to bio i Niš?

No, ne bih ja tu da zaboravim ni međunarodni faktor koji se busa u Evropske principe demokratije i ravnopravne izborne uslove kod nas.

Setite se samo, nekoliko dana pre izbora u Srbiji Vučić je na Generalnoj sednici UN-a, na pasja kola izvređao Nemačku državu, a Bogami i Nemce zbog Rezolucije o Srebrenici.

Ne lezi vraže, dan-dva posle toga gospođa ambasadorka Nemačke je zajedno sa Vučićem udarila kamen temeljac usred Srbije za novu fabriku.

Pitam ja ovako novinarski i komentatorski da li ćemo svi zajedno pristati na ovakve laži i manipulacije našim životima i srljati u nesreću, onu Putinovsku ili Lukašenkovu, jer se tako nekome hoće, a preko naših života.

Ova svesrpska politička, socijalna i ekonomska nesreća se nikada neće završiti tzv.

Vučićevskim izborima, nego samo generalnim štrajkom svega što predstavlja javni život – parlamenta, sudova, univerziteta, pozorišta…

Hipokrizija koja je zavladala među svima nama, čak i među nekim poslenicima javne reči, dobila je pojavni oblik opšte gangrene organizma koji se zove Srbija.

Ona se može izlečiti samo sveopštim građanskim otporom.

Da vas podsetim, Gandi i Indusi nisu oterali Engleze ratom već permanentnim bojkotom kolonijalne vlasti što Vučić zapravo za nas i jeste, jer on je unutrašnji okupator.

Njegov kraj će se desiti pre ili kasnije. Bolje pre, a najbolje je odmah…

Setite se Đinđića protiv Miloševića.

Autor je novinar iz Šapca

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari