Nesvrstani za posmatranje 1Foto: UM

Dobro veče, nesvrstani. Konačno nešto što ima veze sa realnošću.

Ona zemlja koja je stvorila pokret, ne postoji 30 godina – njen dobar deo u NATO-u a neki u Evropskoj uniji – samo smo mi nesvrstani – svojom voljom i pameću.

Ne može nas čovek sasvim uvrstiti ni u rusku guberniju, ni u kinesku koloniju mada tome težimo bez zadrške.

Vraćamo se gde izgleda pripadamo – autoritarni lideri, nekad se to zvalo istočnjačke despotije, stalna nestabilnost, česti regionalni sukobi.

A bude i državnih udara.

Kod nas srećom zbog samita dva dana proglašena je pauza.

Nije lepo povraćati pred gostima, to ćemo kad odu.

A sindrom sa države prešao je na čoveka – podgreva se, zaliva i širi: budi nesvrstan, ne mešaj se, svi su isti, nemoj ni uz koga.

Zato nek nas ne čudi što se ne damo svrstati ni u slobodne, ni u razumne a toliko smo utučeni da će nas ispisati i iz prkosnih.

I za kraj, istine radi ni u nesvrstanima nismo, jer i tamo imamo status posmatrača – a realnije je da smo za posmatranje.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

17 reagovanja na “Nesvrstani za posmatranje”

  1. Pocinje gospodjo sve vise da bude zla u vasim komentarima a sve manje realnosti.Ajde sleti malo sa tog zapadnog neba na srpsku zemlju i pogledaj stanje realno.Stvarno stega preterali.Ja kao clan DS stvarno ne mogu da progutam gomile gluposti koje servirate.Stvarno ste preterali.

  2. Kada sam bio mali(pre 70 godina),a neko napravi glupost, pokojna prababa bi prokometarisala samo jednom recju“NESVRSTAN“

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.