O čemu Vučić zapravo pregovara u Briselu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Dijalog između tzv. Beograda i tzv. Prištine u Briselu donosi više novih nedoumica.

Najpre, uopšte nije jasno šta je tema ovog sastanka.

Da li se razgovara o nestalim osobama ili o konačnom statusu Kosova i Metohije?

Ako je ovo drugo u pitanju, nije jasno kada je i ko ovlasti predsednika SNS da o tome pregovara niti je javnosti poznata pregovaračka platforma državnog vrha Srbije.

Ako su istinite izjave najviših predstavnika vlasti da se Srbija suočava sa velikim pritiscima po pitanju KiM – o kakvim se tačno pritiscima radi?

Da li se od nas traži priznanje lažne države Kosovo i šta je naš odgovor?

Mnogo je, dakle, otvorenih pitanja na koja vlast nema odgovore.

Deluje da vlast iza scene, tajno, pregovara o nečemu što ne može biti predmet pregovora, a to je status Kosova i Metohije koje i Ustav Srbije i Rezolucija 1244 SB UN jasno tretiraju kao sastavni i neotuđivi deo naše države.

Nadamo se da naša vlast pod pritiscima iz inostranstva nije spremna da dozvoli stolicu lažne države Kosovo u UN, a to može biti ponuđeno a da s druge strane bude ostavljeno našim vlastima da ne moraju zvanično da priznaju lažnu državu.

To bi verovatno bila najveća i najopasnija prevara jer bi ulazak tzv. Kosova u UN suštinski značio priznanje ove lažne države bez obzira što bi se u svim režimskim medijima tvrdilo da oni to nisu i nikada ne bi uradili.

Izgleda da naša vlast pokazuje spremnost da prizna lažnu državu Kosovo, ali traži da nešto dobije zauzvrat, sa čim bi mogla da se pohvali pred domaćom javnošću da nije baš sve predala bez borbe.

Ključno pitanje glasi da li je aktuelna vlast nešto obećala i nešto dužna zapadnim centrima moći koji su ih doveli na vlast 2012. godine ili je spremna da štiti naš nacionalni i državni suverenitet bez obzira na sve pritiske i na sve do sada pogrešno povučene poteze tipa antiustavnog Briselskog i Vašingtonskog sporazuma?

Što se tiče Srpskog pokreta Dveri, mi nismo opozicija državi već sadašnjoj vlasti i uvek ćemo biti spremni za uključenje u borbu za očuvanje KiM u sastavu Srbije, ali ne i za podršku vlastima koje se odriču dela naše državne teritorije.

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “O čemu Vučić zapravo pregovara u Briselu”

  1. I kad kritikujes moras se pripremiti argumente bar toliko koliko se spremao onaj koga kritikujes. Inace argumenti kritike izgledaju mlako

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.