Penzionerska Majka Tereza 1Foto: Privatna arhiva

On je opet u krizi i opet se vadi preko moje-naše grbače. Mladima je podelio po 100 evra a nama penzionerima će po 18%. Nije bitno koliko je ko zaradio – On najbolje zna koliko ko vredi; za NJega lično i u kom trenutku. Nevoljko je obećao gradske izbore i sada valja početi sa predizbornim obećanjima.

Ako će povećanje biti od Nove godine, znači da će izbori biti u ovoj godini. Penzioneri treba da se sete koliko puta ih je do sada izvarao na sličan način, ne treba da se vade na staračku zaboravnost – neka pogledaju u novčanik. Oteo je od penzionera i zaposlenih Fond PIO i sada nas obmanjuje lažnim tvrdnjama da se penzije isplaćuju iz budžeta uz saglasnost MMF.

MMF mu je univerzalni izgovor za sve marifetluke i promašaje. Ohrabruje nas objavom da povećanje penzija neće uticati na stabilnost javnih finansija – treba to povećanje da prihvatimo bez velike brige i griže savesti. E, baš mu hvala! A budžet mu vodi čovek koji nam obećava nekakvu švajcarsku formulu a na ispitu je duplo pao; iz ekonomije i morala. Izreka kaže da nije lopov onaj koji krade nego onaj koga uhvate a

Njegovom šefu finansija je dokazano da je bez znanja i odobrenja vlasnika uzeo-ukrao tuđu intelektualnu svojinu. Takav Njemu i treba, muljator kao što je i sam. Penzionerskim minulim radom raspolaže čovek koji je vrlo siromašan po pitanju pravog minulog rada, ali je zato vrlo bogat po privilegijama i uz to nas obmanjuje pričom o nekakvoj polovnoj škodi. Pitam se šta je radio ceo svoj vek kada nije obezbedio ništa bolje. Nije On siromašan materijalno – On je siromašan duhom. On je kreditom sa grbače naroda gradio auto-put da bi imao gde da se slika. On je kreditom koji će potomci vraćati kupio voz kojim je u svojim detinjastim igrarijama obarao brzinske rekorde i da bi zadovoljio svoju narcisoidnu sujetu u istima davao intervjue. Jednom sam rekao i ostalo je negde zapisano: više radnog staža imam ja u leđnom položaju aviona nego On u radnom veku.

Da pojasnim: leđni let se ne primenjuje baš često, najviše u obuci da se prikažu mogućnosti aviona i ograničen je na kraće vreme. Na avionu na kom sam najviše izvodio obuku leđni let je ograničen na 18 sekundi posle čega se mora vratiti u normalan položaj da bi se gorivna instalacija rekuperirala i sprečila mogućnost prekida rada motora. Rasipnički se bahati nesvojim parama a prema penzionerima izigrava Majku Terezu – samo obećanjima uoči izbora.

Više puta nas je preveslao nego da smo se sa njim takmičili preko Atlantika. Moj, a verujem i zahtev velikog dela penzionera je da nam se vrati naš stari Fond PIO sa upravnim odborom od dvadeset jednog člana čije urušavanje je načeto čovekom za posebne upotrebe i sa čijim zatvorskim dresom kao simbolikom sudbine prozvanog se On slikao u Skupštini. Nema šansi da ja odustanem – ili će me poslušati ili će me uhapsiti. Ako bude ovo drugo, imajte u vidu da sam duvan batalio, ali vas molim da mi se pobrinite za ćebe jer On čas preti jakom zimom, čas slabim grejanjem – kao onaj indijanski vrač u vicu o vraču i bledolikom meteorologu. Nije čovek za više nego za prazna obećanja. Ko mi još spomene da penzioneri glasaju za NJega smatraću ga šarlatanom. Jesam penzioner, ali se još uvek osećam sposobnim. Nismo otpisani!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari