Srbija pokazala autokratski put 1Foto: Hanibal Kovač

Složio bih se sa Draganom Velikićem, koji jasno kaže da je korona histerija u Srbiji, podređena predizbornoj kampanji vladajuće kaste.

Da, za svakog diktatora ili autokratu, desio se idealan scenario u kojem može da prigrabi apsolutno svu vlast i da sam, poput boga, odlučuje kada će biti noć a kada će biti dan. Koga ovde briga sada za ustavna ovlašćenja predsednika, kada je po kratkom postupku proglasio vanredno stanje i uveo policijski čas!

U globalno teškoj situaciji, koja je zahvatila ceo svet, tačno po ponašanjima predsednika ili premijera države, možete zaključiti o kakvoj se državi radi i kakvo je njeno političko ustrojstvo, te u kolikoj meri se demokratija zaista poštuje.

Srbija je pokazala svoj autokratski put, od sprdačine do sejanja panike i to sve u perfidnoj režiji prvog nam čoveka, potpomognutog beskarakternim režimskim infektolozima i epidemiolozima. Lekari, njegovi su u hodu učeni da lažu i sami sebe pospu kantom fekalija, demantujući ono što su prethodnog dana rekli.

Jao, jadna ja, nisam vična medijima, omakao mi se lapsus… nije prvog nego šestog.

Zapišavanje nacije išlo je do te mere, da je Vučić u lice svima rekao da lažemo i doktor Nestorović nikada nije izgovorio to što je izgovorio, iako je stajao samo par metara iza njega i kliberao se na vic kao lud na brašno!

Taj isti predsednik nas je, ubrzo potom uveo u šizofreno stanje panike, ubeđujući nas da ćemo se svi zaraziti a mnogi pomreti,  ako ne budemo slušali ono što nam on, Nestorović i dr Kon govore. Dakle, vrag je odneo šalu!

Njegova obraćanja naciji metaforički su se pretvorila u obraćanja Jokera žiteljima Gotam Sitija a Tod Filips, da je malo sačekao sa snimanjem filma, mogao je Vučića da uzme kao paradigmu, za sveopšte kolektivno ludilo, koje zahvata jednu zajednicu.

Nažalost, reč je o Srbiji i nama sa njim i tim njegovim bitangama, koje nas svakodnevno zaluđuju, lažu i mažu. Poruke koje dobijamo svakodnevno od 15 h i u 18 se razlikuju od dana do dana. Danas smo na pravom putu i dobro nam ide – sutradan već nikada gore i svi ćemo morati u totalnu izolaciju 24 časa.

Kada je nešto dobro, zasluga je samo njegova, Vučićeva dakako a kada nešto ne valja, kriv je narod, koji samo što nije nazvan stokom! Prvo preti i kaže da ga ne interesuje i da ne zna kako će funkcionisati izolacija od 24 časa a sutradan obećava svakom punoletnom građaninu 100 evra keša stimulativno, da i mi osetimo kako imamo jaku državu!

P. S. Vidi, majstore, uzeti tvojih 100 evra neću, pa makar mi za lekove trebalo. Te Palmine fazone „Za gospođu 2.000 hiljade“ mami i tati u pasulj. A ako me rokne korona, neće mi biti žao, jer ću valjda riknuti i moje te oči više videti neće!

Autor je urednik Podrinskih iz Šapca

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.