Sudija Majić i društvo koje ide u sunovrat

Hajke na protivnike vladajućeg režima u Srbiji su postale uobičajene, besprizorne i zloslutne

Ostavite komentar


  1. Ovako: Da mi se kojim slucajem desi da napravim tesku saobracajku (desava se ljudima), da neopravdano budem optuzen za kakav kriminal (ne daj Boze) ili bilo sta slicno, apsolutno bih sa punim poverenjem uzeo g-dina Majica za advokata. Napumpanu Nelu nikada. Da biram predsednika/cu kucnog saveta, Maju nikako. Da trazim pomoc za vadjenje krompira, rasnog poljoprivrednika Marjana ni u snu. Martinovic je zadnja osoba na svetu za koju bih zeleo da mi uci i vaspitava decu. Tako ja mislim i zbog toga zelim sudiji Majicu da casno nastavi to sto radi, a ovaj nesvet sto ga proziva podavice se u svojoj gluposti i to vrlo brzo.

    1. stvarno nije lako zveti u zemlji gde je sve, ali bukvalno sve, suprotno od onoga sto zelis, sto rece Olja Beckovic – mi smo sve bitke u poslednjih 20 god izgubili

  2. Majic je poslednji trzaj intelektualne, gradjanske, patriotske i Evropske Srbije. Pretposlednji takav trzaj je bio Boris Tadic i videli smo kako je prosao. Ali, avaj, nama je i dalje kriv zapad, za sve sto nam se desava. Fantasticno kako AV prevodi stado zedno preko vode.

  3. Ovaj , pa i poneki drugi usamljeni tekstovi podrške sudiji, intelektualcu, čoveku sa dignitetom, daju nadu da društvo nije sasvim potonulo. Mada su situacije oko ćutanja na „doktorat“ Siniše Malog i napadi na sudiju Majića lakmus stanja onog dela dela društva koje ne želi da javno kaže svoj stav. Pri tom namerno ne želim da kažem intelektualnog dela, jer se pokazalo da je posedovanje diplome u današnjem srpskom društvu jako relativna stvar, a lično smatram da diploma generalno ne mora i da znači da je neko intelektualac. Odrastao sam u sredini gde su najkarekternije osobine čoveka bili kod ljudi koji nisu završili fakultete ali su imali svoj stav, i dignitet koga nema većina profesora ne samo beogradskog nego i ostalih srpaskih univerziteta. I to je ono, čega bi trebalo da se stidi.

Ostavite komentar


Lični stavovi

Nepodnošljiva lakoća glasanja 10

Nepodnošljiva lakoća glasanja

Pored toga što smo ponosna fudbalska nacija, što važimo za jedan od najpametnijih naroda u Evropi (ako ne i u svetu), najbolji smo ljubavnici, ratnici proslavljeni u bezbroj bitaka, slavni potomci Tesle...

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. i 14. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.