Umesto čestitke za Dan policije 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Poštovani pripadnici policije i svih bezbednosnih službi.

Obraćam se vama, časnim i čestitim ljudima koji ste svoju zakletvu dali nad Ustavom i znamenjem naše Republike Srbije, a ne nad članskom kartom bilo koje političke stranke.

Obraćam se vama koji ste odabrali da budete čuvari zakona, ustavnog poretka i bezbednosti svih građana Republike Srbije, a pre svega naše dece.

Obraćam se vama koji ste ostali jedina brana bezakonju koje je zavladalo.

Živimo u doba uzurpacije države i vlasti od strane političkog krila organizovanog kriminala.

Živimo u razdoblju kada su spale sve maske i kada je ljudima na vlasti i uz vlast sve dozvoljeno i dopušteno.

Živimo u vreme kada svaki čelnik napredne mafijaške organizacije i njenih saradnika na svaku razotkrivenu i razobličenu kriminalnu mahinaciju na štetu građana i države kaže: Pa šta!?

Živimo u vreme kada svaki umišljeni silnik koji se susreo sa vama, dok časno i odgovorno obavljate svoju dužnost, bestidno pita: „Je l ti znaš ko sam ja?“

Vreme je da na takvo pitanje dobiju vaš odgovor da su niko i ništa.

Vreme je da prestane poniženje i vas i vaše službe. Vreme je da podignete glavu, da se pred svojom decom ponosite što nosite policijsku uniformu i značku.

Vreme je da se setite ogromnog legiona vaših kolega koji su se kroz istoriju žrtvovali boreći se u ratovima za slobodu, a u miru za dostojanstven i bezbedan život svih građana ove zemlje.

Apelujem na vas da radite svoj posao onako kako ste naučili da ga radite. Bez straha, bez podaničkog i poltronskog odnosa spram odlazeće vlasti, bez poniznosti prema bilo kom političaru.

Dolazi čas i već je nastao kada će u ovoj zemlji zavladati red i zakon, kada policiju nikada više neće postrojavati mafijaške konkubine i starlete, kada će kriminalci strepeti od policije a ne policija od njih i njihove moći.

Nikada više neuki ne smeju izdavati naređenja policiji i nikada više dezerteri ne mogu policiju pozivati u juriš i bitke sa kriminalcima čije su usluge do juče obilato koristili.

Radite vaš posao smelo i odgovorno, prikupljajte dokaze i informacije, radite predano po zakonu i savesti.

Kada se uskoro prepuni čaša narodnog strpljenja i kada nezadovoljstvo proključa, stanite na stranu svog naroda, a ne na stranu uzurpatora vlasti.

Ne zaboravite da lažna moć može samo nakratko da zaseni i opčini one koji su poklekli i prešli na stranu tame.

Ali hrabro i čestito srce i jaka volja da se zlo nadvlada uz čvrstu veru u krajnju pobedu dobra, jesu vaše najjače oružje. Ne zaboravite kakvu su sudbinu kroz istoriju doživeli mnogi silnici koji su pomislili da su jači od države i njenih građana. U danima raspleta budite ono za šta ste se školovali. Budite ponos svojih roditelja i uzor svoje dece.

Srećan vam dan Policije!

Budite uz svoj narod pod zastavom slobode i časti, pod zastavom Srbije!

Vidimo se na istoj strani barikada!

Autor je član Glavnog odbora Demokratske stranke

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Umesto čestitke za Dan policije”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.