Foto: Medija centar

EU projekat je krenuo u pogrešnu stranu i umesto evropskih vrednosti kojima se nadaju građani Srbije, postao poligon za nemačku dominaciju. Nemački interesi na Balkanu nisu evropske vrednosti i uređen sistem, već jeftina radna snaga i autokrate na vlasti. Vučić je protagonista te nemačke politike i zato ga bezrezervno podržavaju, iako krade izbore, pljačka Srbiju, uništava njene institucije, razara vladavinu prava, uvodi potpun medijski mrak.

Zbog svega toga, interesi Nemačke su suprotni interesima Srbije. Nikada nismo bili saveznici, niti ćemo to biti.

SAD nisu sila dobra u svetu. Oni su nas i bombardovali. Važno je reći da je to bila Klintonova politika. SAD su samo svetska sila čiji su se interesi ponovo poklopili sa interesima Srbije. Valja nam to prepoznati.

Interes SAD više nije Kosovo. NJihov interes je prekid nemačke dominacije u Evropi. Interes Srbije da izađe iz kandži Nemačke se poklopio sa interesima SAD. To oni naravno znaju. Zato su i pokrenuli kampanju da nas podsete da smo bili saveznici u dva svetska rata. Nisu rekli protiv koga, ali valjda toliko znamo i sami. Sada bi, naravno, da zaboravimo i bombardovanje. Mi to svakako nećemo zaboraviti, ali to ne treba da nas sprečava da prepoznamo šta nam je danas u interesu.

SAD je plasirala ideju o podeli kako bi minirala briselske razgovore koje gura Nemačka. I uspeli su. Ako ništa drugo, možemo da prepoznamo da nam je to u interesu. SAD napada princip nepromenljivosti granica jer time želi da razbije nemačku politiku.

U toku je sukob zavađenih zapadnih sila za dominaciju. Sukob između SAD i Nemačke. Srbija nikada nije morala da bira između Zapada i Rusije, ali je dva puta morala da bira između zavađenih zapadnih sila. Rusija takođe. Interes Srbije je da izabere stranu. Ako je ne izabere, ostaće na strani Nemačke, gde su je Vučić i Tadić i doveli.

Autor je član Programskog saveta Dosta je bilo