Foto: Stanislav Milojković

Molim vas, posavetujte me, kako da odgovorim vašem uvaženom kolumnisti Dragoljubu Draži Petroviću, koji u tekstu „Dva minuta s Vučićem“ (od 21. marta 2019) kaže: „A onda je Mudri Krle, za koga se tačno ne zna ko ga sve plaća, ali je sasvim sigurno da ga svi pomalo plaćamo, napisao negde da list danas relativizuje taj veseli upad u RTS…“.

Retardiranom bi bilo lako. Napisao bi da se za vašeg kolumnistu ne zna tačno ko ga plaća, ali je sigurno da ga ne plaćaju malobrojni čitaoci Danasa (među koje spada i moja malenkost).

Ali kako na ovu Petrovićevu tvrdnju koja nije tvrdnja, već više nekakvo prosmrđivanje, odgovoriti na način koji nije retardiran? Bio bih vam zahvalan ako me, dakle, posavetujete kako se uopšte reaguje na uvrede koje su napisane na taj kukavički i potuljen način. Inače, nije g. Petrović jedini pisac tog kalibra u Danasu. Ne prođe dan da neki od meni nepoznatih, a stalnih autora pismenih zadataka iz rubrike „Dijalog“ ne zasmrdi nekom glupačkom uvredom na moj račun. Tu naravno dominira Slaviša Lekić, ali grupa amatera i entuzijasta ga opasno sustiže jer im je napaljenost u suprotnosti sa mentalnim mogućnostima, baš kao u Slavišinom slučaju.

Ali, hteo sam nešto sasvim drugo. Danas je svojim tekstom „Prizivani upad u Javni servis“, objavljenim na naslovnoj strani, direktno opravdao političko nasilje i legitimizovao siledžijske upade u medije. Nema tu nikakve veze ko šta plaća i ko šta ne plaća. U Danas nema pravo da upada niko, ni njegovi redovni kupci, čak ni pretplatnici. Isto tako ni u RTS (inače bi došli u situaciju da policija ima pravo da iz zgrade RTS izbaci samo one koji nemaju dokaz o plaćenoj pretplati).

I to je, nažalost, nešto što kolumnista Petrović ne razume, ali koju bi morao da razume urednik Danasa sličnog imena.

Srdačan pozdrav.

Povezani tekstovi