Odgovor Danasa: Vučićeve tvrdnje ne odgovaraju istini 1Foto: Bojan Cvejić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je juče glavnog i odgovornog urednika lista Danas Dragoljuba Petrovića da je napao njegovu savetnicu za medije Suzanu Vasiljević, i da je falsifikovao pismo koje je uputila našem listu.

– Oni napadaju Suzanu zato što ne može da se brani. Suzana kad im pošalje pismo oni ga ne objave, već falsifikuju deo njenog pisma, rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

Redakcija lista Danas prinuđena je da reaguje na ove navode predsednika Srbije, jer oni ne odgovaraju istini. Naime, Suzana Vasiljević se u dva navrata obratila našem listu, prvobitno novinarki Katarini Živanović i urednici Jasmini Lukač, a potom i glavnom uredniku Dragoljubu Petroviću. Oba pisma su objavljena integralno, bez ikakve cenzure a kamoli falsifikovanja. Jedina redakcijska intervencija na pismima je bila stavljanje naslovnog bloka. List Danas je jedan od retkih medija u Srbiji koji objavljuje svaki demanti i reakciju na tekstove objavljene na našim stranama. Reakcije savetnice predsednika Vučića smo uvek objavljivali, bez ikakve cenzure ili intervencije, u skladu sa profesionalnim standardima i novinarskim kodeksom. I danas objavljujemo i treće njeno pismo – integralno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari