Foto: FreeImages / Cierpki

Smatramo da je ovo neviđeni skandal, ne samo za slobodu medija i govora, već zato što je ovaj čin jasan pokazatelj diktature ove vlasti, ali i straha od snage koje Dveri imaju.

Bili smo svedoci kako je šef poslaničke grupe SNS-a, Aleksandar Martinović, kroz celu emisiju vodio glavnu reč, ne dopuštajući da bilo ko govori, a posebno Boško Obradović.

Martinović je sinoć uzeo ulogu i voditelja i gosta. Bio je nervozan, jer mu je naređeno da učini sve samo da Boško Obradović ne kaže istinu.

Od početka je emisija ličila na smišljeni progon Srpskog pokreta Dveri, jer su u prvim kadrovima prikazani poslanici Dveri koji navodno lome mikrofon i krše Poslovnik o radu Narodne skupštine.

Međutim, istina je sledeća. Kada Martinović nije mogao da izvrši ono što mu je naređeno i predsednik Dveri je izneo dokaze o vezi vrha vlasti sa kriminalom i pomenuo Željka Mitrovića, ministra Vulina, Vučićevog brata i kumove, kako peru pare preko narko-mafije, voditeljka je iz režije dobila signal da prekine emisiju bez odjave, kako se ne bi dozvolila dalja rasprava.

Mi se zaista pitamo gde možemo da pričamo o kriminalu u vrhu vlasti ako ne u Skupštini i na Javnom medijskom servisu koji plaćaju svi građani, kako bi čuli istinu o stanju u državi?

I pitamo Aleksandra Martinovića da li njegova rečenica upućena Bošku Obradoviću posle naprasnog završetka emisije, „smanjite malo, biće dobro po vaše zdravlje“, može da se shvati kao pretnja?

Info služba Dveri