Obnovljeno izdanje knjige „Metafore dr Zorana Đinđića“ 1Foto: Promo

Osamnaest godina nakon prvog izdanja, u knjižarama se ovih dana pojavilo novo izdanje knjige „Metafore dr Zorana Đinđića“, u kome se nalazi više od 350 izjava nekadašnjeg srpskog premijera date na njegov prepoznatljiv, metaforičan način.

Izdavač je „Evropski pokret prijateljstva“, a priređivači su Slađana Makismović, Mirjana Rašić i Bojan Ljubenović.

Novo izdanje obogaćeno je fotografijama fotoreportera Save Starčevića, koje prate Đinđićev put od demonstracija 1996/97. preko njegovog izbora za gradonačelnika Beograda, pa sve do rada u Vladi Srbije i atentata  12. marta 2003. godine.

– Ovo je bila prva knjiga o pokojnom srpskom premijeru. Izašla je 2004. godine i izazvala veliku pažnju čitalačke publike. Njena misija je bila da izjave Zorana Đinđića sačuva od zaborava i u tome je uspela, jer svi citati koje danas čitamo na internetu i u štampi potiču baš iz ove knjige. Pripremajući ovo izdanje bili smo zapanjeni koliko su nekadašnje izjave gospodina Đinđića i danas aktuelne i koliko precizno opisuju trenutak u kome živimo. Gotovo dve decenije kasnije ova knjiga i dalje čuva uspomenu na tog značajnog čoveka – navodi se u saopštenju izdavača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari