Antić: Atelje je glumačko pozorište 1 Foto: Atelje 212

Budući direktor Ateljea 212, pravnik i prevodilac Novica Antić, izjavio je da to „glumačko pozorište“ mora da zadrži sve vrednosti koje ga odlikuju i najavio primopredaju dužnosti sa aktuielnim v.d. direktorom Branimirom Brstinom za kraj septembra, piše današnja „Politika“.

„Imao sam divan razgovor sa Branimirom Brstinom koji me je upoznao sa tekućim aktivnostima pozorišta. Dužnost prvog čoveka Ateljea praktično preuzmam krajem septembra“, rekao je Antić za „Politiku“ i naglasio kako je „rano govoriti o planovima“.

Antić ističe da je Atelje 212 „pre svega pojam glumačkog pozorišta, naravno uz veliko poštovanje reditelja“.

„Moram da primetim da je to zaista glumačko pozorište, tako osnovano i tu tradiciju je zadržalo do danas. Atelje 212 ima nešto što se zove ansambl, koji prevaziliazi svakog pojedinačnog gluca, odnosno ansambl u sebe upija sve dobre, naravno i neke loše strane svih koji ga čine“, rekao je Antić.

On je naglasio da „ta vrednost Ateljea 212 apsolutno mora da se poštuje i gaji“.

Komentarišući jučerašnje navode glumca Tihomira Stanića kako je gradska vlast preko leta, „dok pozorište ne radi i bez znanja glumaca“, odlučila da „nekog čoveka dovedu na mesto v.d. direktora umesto našeg trenutnog v.d. direktora Branimira Brstine“, Antić je rekao kako je Stanićevu izjavu shvatio kao kompliment.

„Stanić je rekao – neki čovek. Zadržao sam se na toj reči čovek, u ovim vremenima kad jedni drugima upućujemo razne epitete, mislim da je jako lepo kad neko za nekoga kaže da je čovek“, rekao je Antić. On je naglasio kako se raduje što dolazi u Atelje 212, navodeći da je svoju karijeru počeo devedesetih godina prošlog veka u Bitef teatru, u vreme Mire Trailović, Jovana Ćiriliova, Borke Pavićević, Slobodana Selenića, Borislava Mihajlovića Mihiza.

„Svi njihovi razgovorin počinjali su i završavali sa Ateljeom 212. Od tada sam se osećao kao da sam u toj kući i evo sad, već u godinama u kojima su oni bili, dolazim u to pozorište“, rekao je za „Politiku“ budući prvi čovek Ateljea 212 Novica Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari