Borska spisateljica Danijela Doberšek predstavila u Negotinu svoj roman “Usamljeni sanjar” 1Foto: Narodna biblioteka Negotin

Nakon promocije u Boru, pred svojim sugrađanima, borska spisateljica Danijela Doberšek, svoj roman “Usamljeni sanjar” predstavila je i u publici u Negotinu. Bila je ovo prilika da Danijela Negotincima predstavi i svoju zbirku pesama “Dodir neba”.

Predstavljanje romana “Usamljeni sanjar” bio je povod za okupljanje u Narodnoj biblioteci Negotin, ali i prilika da negotinskoj publici Danijela Doberšek iz Bora predstavi svoje stvaralaštvo.

U tome su joj pomagale Ružica Milosavljević, profesorka srpskog jezika i književnosti i Tamara Glišić, nastavnica muzike.

Govoreći o svom romanu “Usamljeni sanjar” spisateljica Danijela Doberšek opisala ga je kao roman o neodustajanju od snova, o odlučnosti da dosegne svoj san o lepšoj budućnosti, o stvarnom životu u kome se, bez obzira na godine i lažne moraliste, može živeti u miru, maštanju i sreći.

Osim romana koji je inače, dobio podršku na Konkursu grada Bora za finansiranje ili sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti kulture za 2022. godinu, borska spisateljica je Negotincima predstavila i svoju zbirku pesama „Dodir neba“.

Pored autorke, stihove iz ove zbirke kazivala i Ružica Milosavljević, profesor srpskog jezika i književnosti, koja je ujedno lektor i recenzent knjiga Danijele Doberšek, a ovo književno veče svojom muzikom ulepšala je Tamara Glišić, nastavnik muzike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari