Desetostruki prvak sveta u kik boksu Nenad Pagonis predstavio svoju autobiografiju 1Foto:Promo

Desetostruki prvak sveta u kik boksu, Nenad Pagonis, promovisao je svoj autobiografski roman „U ringu sa životom“ na jedan potpuno neobičan način.

Svako ko je uspeo da pobedi našeg borca u partiji šaha dobijao je besplatan primerak romana.

Na Nenadov poziv da mu izađu na megdan u šahu, prijavilo se na desetine ljubitelja sporta i književnosti, a radnja je bila premala da primi sve one koji su želeli da se upoznaju sa Pagonisom.

Na ovaj način slavni Novosađanin je pokazao da je ne samo šampion u ringu, vrstan autor, već je i izuzetan šahista.

– Bilo mi je drago da promovišem knjigu i igram šah u isto vreme. Posebne emocije me vezuju za ovu igru. Otac me je naučio svim trikovima u šahu i kao klinac sam obožavao to vreme provedeno sa njim. Dešavalo se da dobijem i po nekoliko partija za redom protiv iskusnih lokalnih igrača, koji su svakodnevno u dokolici igrali šah na klupama između zgrada na Staroj Detelinari u Novom Sadu gde sam proveo veliki deo detinjstva. Voleo sam izazov. Rano sam naučio da ljudi uglavnom razmišljaju vertikalno i horizontalno, a šah je za mene upravo bio vežba razmišljanja u svim pravcima po zacrtanim pravilima – rekao je Novosađanin.

Desetostruki prvak sveta u kik boksu Nenad Pagonis predstavio svoju autobiografiju 2
Foto:Promo

Nisu samo Beograđani imali prilike da se druže sa Pagonisom već je knjiga prethodno promovisana u Nišu, gde su mu veliko iznenađenje priredili dugogodišnji trener Srđan Radulović i kik bokser Novak Radulović. Naime, preko 50 mladih boraca, polaznika kik boks kluba se okupilo da pozdravi Nenada, fotografiše se sa njim i čuje neke korisne savete kako da unaprede veštinu borbe.

– Srđan Radulović je čovek zahvaljujući kome su nastale neke od najlepših stranica moje knjige i uz čije savete sam postajao bolji borac i osvajao brojne medalje i priznanja. NJegov pristup nije bio samo sportski već i pedagoški. Osim mišića, terao nas je da razvijamo i moždane vijuge. Vidim da isti odnos ima i prema klincima koje sada trenira i ne sumnjam da će se u bliskoj budućnosti pojaviti još neki Pagonis ili Novak Radulović koji je ponos grada Niša.

Zbog velikog interesovanja Nenadovih sugrađana, još jedna promocija knjige „U ringu sa životom“ očekuje Novosađane večeras u 18h, u Promenada shopping centru u knjižari Vulkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari