Dva filma i bitka na blagajnama bioskopa: Da li je uspešnija „Barbie” ili „Oppenheimer”? 1Bitka na blagajnama, fotografija: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Trenutno svedočimo najvećoj bici na blagajnama bioskopa u poslednjih nekoliko godina. Film Barbiezaradio je 22.3 miliona dolara širom Amerike u četvrtak. Sa druge strane Oppenheimer kompanije Universal zaradio je 10.5 milijuna dolara u pretpremijerama istog tog dana, piše index.hr.

Pretpremijera filma Barbie beleži najveći uspeh na blagajnama ovog leta, nadmašivši prethodni rekord od 17.5 miliona dolara koji je držao film Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Sledi prvi vikend prikazivanja

No, zarada tek sledi. Očekuje se da će film Grete Gervig u prvom vikendu prikazivanja zaraditi 100 miliona dolara, a neke procene kažu da će se iznos popeti i na 140 miliona dolara, zahvaljujući neverovatnom marketingu koji film ima.

Procenjuje se da će Oppenheimer Krostofera Nolana i Kilijana Marfija prvi vikend zaraditi 50 miliona dolara.

Barbie je imala budžet od 145 miliona dolara, a Oppenheimer je koštao 100 miliona dolara. Pravi pobednici su, naravno, vlasnici bioskopa i oko 200.000 obožavalaca Barbenheimera koji su rezervisali dvostruke projekcije filmova za isti dan širom Amerike i ostatka sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari