Filmski vodič od 1. do 8. avgusta 1Foto: Promo

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

1. avgust – Vučiji zov

Filmski vodič od 1. do 8. avgusta 2Francuski pomorski triler „Vučiji zov“ od 1. avgusta počeće da se prikazuje u bioskopima u Srbiji. Radnja filma smeštena je u bliskoj budućnosti u kojoj se posada jedne francuske podmornice suočava sa ozbiljnim problemom. Ova pomorska akcija spojila je Mathieu Kassovitza (Čudesna sudbina Amelije Pulen, Grimizne reke i Mržnja), Omara Sy-a (The Intouchables, Jurassic World, X-Men: Days of Future Past) i mladog glumca François Civil (As Above, So Below; Frank, Molière).

Mladi oficir (François Civil) poseduje izvanredan sluh kojim može da prepozna svaki zvuk koji čuje. Unutar ove nuklearne podmornice, sve će zavisiti od njega nakon ljudske greške koja će ugroziti živote cele posade.

2. avgust – Sav taj džez

Priča o nadarenom koreografu koga je sopstveni nagon, i profesionalni i lični, doveo do uništenja. Čuveni brodvejski reditelj i koreograf Bob Fos zasnovao je film na ličnom iskustvu.

Projekcija ovog američkog filma iz 1979. održaće se u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzunmirkovoj, u okviru redovnog letnjeg programa.

3. avgust – Kazablanka

Filmski vodič od 1. do 8. avgusta 3Organizatori projekcije u otvorenom bioskopu Zvezda su u opisu filma naveli: Jedan od najvećih klasika svih vremena, američka romantična drama iz 1942. godine u režiji Majkla Kertiza sa Ingrid Bergman i Hamfrijem Bogartom u glavnim ulogama.

Rik, vlasnik restorana, rastrzan je između želje da pomogne i želje da se osveti svojoj bivšoj ljubavnici koja se jednog dana pojavljuje sa novim ljubavnikom u njegovom restoranu, tražeći očajnički njegovu pomoć.

Egzotična Kazablanka, lepršava romantika na svakom koraku, uz ukusnu dozu duhovitosti, kao i nezaboravna tematska muzika, čine da popularnost ovog filma ne jenjava i on ostaje jedan od najboljih filmova ikada u svetskoj kinematografiji.

4. avgust – Dečija igra

Filmski vodič od 1. do 8. avgusta 4Ovo je savremena verzija horor klasika iz 1988. godine i prati život samohrane majke Keren koja svom sinu Endiju poklanja lutku, potpuno nesvesna zla koje se u njoj krije. Bazirano na likovima koje je stvorio Don Mancini, a u našim bioskopima se pojavio 25. jela.

6. avgust – Aladin

Filmski vodič od 1. do 8. avgusta 5„ALADIN“ je uzbudljiva priča o šarmantnom mladiću Aladinu, koji većinu života provodi na ulici, hrabroj i odlučnoj princezi Jasmin i Duhu iz lampe koji može da bude glavni u određivanju njihove sudbine.

U filmu „ALADIN“ igraju Vil Smit, koji tumači ulogu šarmantnog duha iz lampe, koji je veći i od samog života, Mena Masud, koji je šarmantna skitnica Aladin, Naomi Skot kao prelepa i odlučna princeza Jasmin, Marven Kenzari je moćni čarobnjak Džafar, Navid Negaban je Sultan i mnogi drugi.

Producenti filma su Dan Li i Džonatan Ajrik, kao i Mark Plat i Kevin De La Noj kao izvršni producenti. Alen Manken napravio je muziku za film u kojoj se nalaze i nove numere inspirisane originalnim pesmama. Film je sniman u studijima u Londonu kao i u delovima prelepe jordanske pustinje, a talentovani i kreativni tim oživio je grad Agrabu, među kojima su direktor fotografije Alen Stjuart, scenograf Džema Džekson i kostimograf Majkl Vilkinson.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari