Golubac: Otvoren konkurs za izložbe u 2023. godini u Galeriji moderne umetnosti 1Galerija moderne umetnosti Golubac/Foto: J. B. K.

Do 10. februara otvoren je konkurs za izlaganje za samostalne, autorske, kustoske i kolektivne izložbe i projekte u Galeriji moderne umetnosti u Golupcu u ovoj godini. Pravo učešća na konkursu imaju svi likovni i primenjeni umetnici, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 20. februara.

Golubac je u decembru prošle godine, kako je Danas već pisao, dobio Galeriju moderne umetnosti čiju stalnu postavku čine radovi nabavljeni otkupom, kao i radovi koje su umetnici iz Srbije i regiona poklonili novoosnovanoj golubačkoj Galeriji.

Prilikom otvaranja Galerije moderne umetnosti najavljen je konkurs za prvu izlagačku sezonu koji je raspisala Narodna biblioteka “Veljko Dugošević” u okviru koje funkcioniše Galerija.

Konkurs za izlaganje za samostalne, autorske, kustoske i kolektivne izložbe i projekte u Galeriji moderne umetnosti otvoren je do 20. februara.

Likovni i primenjeni umetnici prilikom prijavljivanja na konkurs treba da dostave koncpeciju izložbe sa tehničkim opisom, vizuelnu dokumentaciju i profesionalnu biografiju.

Biblioteka kao organizator obezbeđuje katalog i organizacionu podršku, a autor izložbe ima obavezu da donira jedno svoje delo za stalnu izložbenu postavku u Galeriji modern umetnosti.

Sve pristigle prijave razmatraće Umetnički savet Galerije, a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 20. februara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari