Hoće li čelnici Kraljeva čestitati Draganu Draškoviću "Vukovu nagradu"? 1

Vest da će jedan od laureata „Vukove nagrade“ za 2017. godinu biti i muzejski savetnik Dragan Drašković, staviće još jednom, tokom ove godine na muke čelnike grada Kraljeva.

Tu odluku doneo je žiri u sledećem sastavu: kompozitor prof. Svetislav Božić (predsednik), akademski slikar prof. Momčilo Antonović, književnik prof. Milovan Vitezović, istoričar dr Žarko Dimić , frulaš Bora Dugić , dramska umetnica Rada Đuričin, književnik i književni prevodilac prof. Dragan Mraović i književnik Selimir Radulović.

Međutim,  čelnicima Kraljeva sigurno nije baš prijatno da čovek koga su na majskoj sednici razrešili dužnosti direktora muzeja dobije najpre ,u mesecu kad je smenjen , najveće priznanje u muzejskoj delatnosti Srbije- nagradu „Mihailo Valtrović“ a na kraju godine razžalovanja i „Vukovu nagradu“.

Podsećanja radi Rešenje o razrešenju Drgana Draškovića direktora Narodnog muzeja Kraljeva donela je Skupština grada Kraljeva u svojstvu osnivača muzeja na svojoj XI sednici. Odluka skupštinske većine da najpre izglasa Rešenje o razrešenju direktoru muzeja zbog prestanka mandata a da , potom, ta ista većina koju su ,tog dana , činila 38 odbornika vladajuće koalicije najpre ostane uzdržana kod usvajanja novog Stauta Narodnog muzeja u Kraljeva a potom i kod , očekivanog ,(re) izbora Dragana Draškovića. Možda je ovo dobra povod da gradski čelnici,upućujući čestitke Draškoviću razmisle o kriterijumima kojima se rukovode prilikom izbora i razrešenja ljudi sa odgovornih dužnosti. Jer, slučaj Dragana Draškovića nije bio usamljen u mandatu ove vladajuće kolalicije koja je , svojevremeno, sa mesta direktora tadašnje Direkcije za planiranje i izgradnju razrešila diplomiranog građevinskog inženjera Nenada Nerića koji je , potom , za manje od petnaestak dana postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu odbrane. Ovako im se može desiti da u pamćenju ostanu po svojim kadrovskim gafovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari