Izložbom radova u foajeu zaječarskog pozorišta svečano će biti zatvoren 28. Sabor likovnih umetnika 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Izložbom radova u foajeu zaječarskog pozorišta, u petak u 18 sati, svečano će biti zatvoren 28. Sabor likovnih umetnika u Zaječaru.

Sabor je ove godine okupio  stvaraoce iz gradova širom Srbije od kojih su osmorica slikari: Miroljub Sretenović i Milivoje Mišo Štulović iz Kragujevca, Dejan Trajković i Dragan Dejanović iz Vranja, Dragan Bartula iz Loznice, Emil Sfera iz Pančeva, Milan Radaković iz Sombora, i Dragan Stokić Rajački iz Zaječara.

Nedim Hadžiahmetović Mafa iz Negotina je vajar, a Rajko Karišić iz Beograda umetnički fotograf i selektor kolonije. Tu je takođe i pesnik Višeslav Živanović iz Kladova, a počasni gost kolonije je književnik Adam Puslojić.

Prema rečima selektora kolonije, uslovi za rad u Zaječaru su izvanredni i veliko je zadovoljstvo biti prisutan u okrilju domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu “Zoran Radmillović”. Pokrovitelj saborovanja je grad Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari