Jasminka Petrović vodiće dečju manifestaciju "Pesnička štafeta" u Zrenjaninu 1Foto. biblioteka zrenjanin

Književnica Jasminka Petrović vodiće Dečju manifestaciju „Pesnička štafeta“ koja počinje u Zrenjaninu 8. maja.

Manifestacija se održava 49. put a njeni voditelji su najslavnija domaća pera, od Desanke Maksimović i Mire Alečković, Branka Lukića do Uglješe Šajtinca i Igora Kolarova.

Ove godine manifestacija traje od 8. do 19. maja, kada će književnica Petrović sa zrenjaninskim bibliotekarima obići 60 škola na teritoriji Srednjeg Banata i opština Titel i Kikinda.

Tokom tih obilazaka, književnica će čitati deci sovoju poeziju i radove a deca će njoj predstaviti svoje poetsko stvaralaštvo.

„Manifestacija okuplja blizu 10.000 aktera, dece, prosvetnih radnika, roditelja, a oko 3.000 u njoj neposredno učestvuje. Tokom trajanja manifestacije, učenici osnovnih škola predstaviće svoje poetsko stvaralaštvo i svoje talente, a najbolji pesnički radovi biće nagrađeni na završnoj svečanosti „Pesničke štafete“ koja će se održati krajem maja na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin““, objašnjava zrenjaninska bibliotekarka Jelena Đorđević Perc.

Kako objašnjava, bogatoj zbirci knjiga za decu koje biblioteka povodom manifestacije objavljuje u ediciji “Književnost za decu i omladinu”, ove godine pridružila se kao 45. po redu i knjiga „Priča o pesmi“ Jasminke Petrović koju je ilustrovala Ana Petrović.

Manifestacija se i ove godine realizuje uz podršku grada Zrenjanina, Ministarstva kulture i informisanja RS, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari