Koncerti najboljih mladih pijanista - Lazar Torbica u Gvarnerijusu 1Foto: Promo

U okviru obeležavanja 65 godina postojanja, Radio Beograd 2 organizuje ciklus koncerata najboljih mladih pijanista, koji će tokom narednih meseci biti realizovan u Ustanovi kulture Gvarnerijus, uz direktne radijske prenose.

Na drugom koncertu ciklusa, u utorak, 21. marta nastupiće višestruko nagrađivani pijanista Lazar Torbica, koji trenutno pohađa master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Rite Kinke.

Na programu su ostvarenja Miloja Milojevića, Johana Sebastijana Baha, Ludviga van Betovena i Sergeja Rahmanjinova. Koncert počinje u 19 sati, uz direktan prenos na Radio Beogradu 2.

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta: [email protected] ili 066/8028-368.

Lazar Torbica (Šabac, 1999), student master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi Rite Kinke.

Dobitnik je preko 50 nagrada, među kojima se ističu prve nagrade sa Republičkih takmičenja 2013. i 2017, Prva nagrada na Pijanističkom takmičenju mladih talenata Beogradski ŠopenFest 2015, bronzana medalja na Svetskom pijanističkom kupu Taun of Gagni u Parizu i dr. Dobitnik je i Dositejeve nagrade, a 2017. godine, kao maturant, i Nagrade Stevan Mokranjac za najtalentovanijeg učenika, posle solističkog koncerta u Biblioteci grada Šapca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari