"Kotlina" nagrađena Srcem Sarajeva za najbolju dramsku serija 1foto EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Svečana ceremonija dodele nagrada Srca Sarajeva za TV serije na 29. Sarajevo Film Festivalu održana je u hotelu Hills Sarajevo, a priznanja su dodeljena u više kategorija, saopštili su večeras organizatori.

Srcem Sarajeva za najbolju dramsku serija nagrađena je TV serija „Kotlina“, za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji nagrađena je Jovana Stojiljković za seruju „Vera“, a najbolji glavni glumac u dramskoj seriji je Feđa Štukan („Kotlina“).

U kategoriji Srce Sarajeva za najbolje epizodne uloge nagrađeni su Ida Keškić i Boris Ler („Kotlina“).

Nagradu Zvezda u usponu dobio je Denis Murić („Zlatni dečko“).

U kategoriji Srce Sarajeva – Najbolja režija za epizodu – dramska serija nagradu su dobili Danis Tanović i Aida Begić („Kotlina“), a toj seriji pripala je i nagrada za najbolji scenario koju dele Danis Tanović, Amra Bakšić Čamo, Nikola Kuprešanin i Adnan Lugonić.

U kategoriji Srce Sarajeva kao najbolja komedija nagrađena je TV serija „Mama i tata se igraju rata 2“.

Ta serija nagrađena je za najbolju režiju (Gordan Kičić) i za najbolji scenario, a nagaradu su podelili Gvozden Đurić, Marko Manojlović i Gordan Kičić.

Najbolja glavna glumica i najbolji glavni glumac u kategoriji komedija su Nina Janković Dičić i Gordan Kičić „(Mama i tata se igraju rata 2“), a uz tu seriju vezano je još jedno ima -zvezda u usponu u kategoriji komedija je Aleksej Bjelogrlić.

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 29. Sarajevo Film Festivala bilo je nominovano 19 serija: „Bunar“, „Kotlina“, „Inhumanum“, „Pad“, „Klan 2&3“, „Trigrad“, „Vera“, „Zlatni dečko“, „Šetnja sa lavom“, „Kalkanski krugovi 2“, „Južni vetar – Na granici“, „Državni službenik 3“, „Dug moru 3“, „Beležnica profesora Miškovića 2“, „Tender“, „Mama i tata se igraju rata 2“, „Na rubu pameti 2“, „Složna braća – Next Đeneration 2“ i „Popadija“.

O dobitnicima nagrada odlučivao je strukovni žiri sastavljen od više od 450 filmskih profesionalaca iz regije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari