Italijanski mediji: Konstrakta smela i ekstravagantna 1foto FoNet/AP

Svi ozbiljni italijanski listovi jutros na svojim sajtovima prenose vest o proglasku deset pesama u finale pesme Evrovizije, ali Konstraktin nastup jedino je prokomentarisao ozbiljan građanski list torinska La Stampa.

Prema pisanju tog lista, publiku je posebno oduševio nastup srpske predstavnice.

„Nastupi na Evroviziji često su smeli i ekstravagantni, ali je publiku posebno oduševio onaj koji je izvela srpska pevačica Konstrakta. Umetnica je otpevala pesmu „In Corpore Sano“, pesmu o važnosti zdravog tela i savršenog fizičkog i psihičkog zdravlja, sedeći na stolici, namerava da opere ruke, dok je petoro ljudi oko nje ponavljalo njene gestove i vrtilo peškire. U završnom delu pesme nekoliko puta se ponavlja latinska izreka „Mens sana in corpore sano“, uz brzi ritam“, piše novinarka La Stanpe Sofija Gadiči.

Nakon druge polufinalne večeri na Pesmi Evrovizije u Torinu odlučen je redosled nastupa za veliko finale, a srpska predstavnica nastupiće pod rednim brojem 24.

Srpska predstavnica na Evroviziji Ana Đurić Konstrakta takmičila se u drugom polufinalu, a nakon prebrojavanja glasova publike i žirija, voditelji su saopštili da je ona među 10 izvođača iz te polufinalne večeri koji će pevati i u subotu, u finalu takmičenja.

U prvoj polufinalnoj večeri koja se održala u utorak 10. maja plasiralo se 10 finalista Eurovision Song Contest 2022. Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Finale Pesme Evrovizije u subotu 14. maja od 21 sat uživo na sajtu Danasa pratiće i komentarisati, numeru po numeru, glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović, novinarka i blogerka Branislava Antović i muzičar Milan Stanković – Sevdah Baby.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari