dodela oskaraFoto: LanKS / Shutterstock.com

Organizatori 95. dodele Oskara pripremaju se za neočekivano nakon što je prošle godine Vil Smit lupio šamar Krisu Roku i tako zasenio sve drugo u vezi ove ceremonije.

Prvi put u istoriji, Akademija filmskih umetnosti i nauka stvorila je krizni tim za brzu reakciju na bilo kakve incidente.

“Nadamo se da ćemo biti spremni na sve”, rekao je izvršni direktor Akademije Bil Krejmer u nedavnom intervjuu za časopis Time. “Zbog prošlogodišnjeg skandala, shvatili smo da moramo biti spremni za mnoge stvari koje se mogu dogoditi na dodeli Oskara”, dodao je.

Filmska akademija bila je žestoko kritikovana jer je dopustila Smitu da ostane u publici i primi Oskara za najboljeg glumca, nakon što je na pozornici napao Roka zbog šale o Džejdi Pinket Smit, ženi slavnog holivudskog glumca. Organizatori nisu otkrili detalje o kriznom timu niti kako bi mogao reagovati na bilo šta neobično. Smit neće biti prisutan na ceremoniji, jer je dobio deset godina zabrane dolaska na događaj, piše N1 BiH.

Na ručku za nominovane u februaru, predsednica Akademije Dženet Jang rekla je da je organizacija naučila da mora delovati “brzo i odlučno” u kriznim situacijam. Organizatori takođe navode da je Dolbi Teatar, gde se održava ceremonija, osiguran te da je policija zatvorila nekoliko blokova oko teatra i crvenog tepiha.

Producenti ceremonije, Glen Vajs i Riki Kiršner, rekli su da se nadaju da će ovaj put u centru pažnje biti nominovani filmovi i ljude koji su radili na njima.

Ovogodišnji favoriti za Oskara

Mnoge dodele nagrada, poput Zlatnih globusa, BAFTE i SAG-a, održavaju se pre Oskara i sjajan su pokazatelj ko bi sve kući mogao odneti prestižnu nagradu. Ove godine favorit i naslov s najviše nominacija za Oskara, njih 11, je film  “Sve u isto vreme”. On na kladionicama trenutno najbolje stoji te bi mogao osvojiti najviše nagrada.

Napeto je u kategorijama za najbolje glumice i glumce. U kategoriji najbolje glavne glumice vodi se borba između Kejt Blanšet, nominivane za ulogu u filmu “Tar”, i Mišel Jeo, nominovane za ulogu u filmu “Sve u isto vreme”.

U kategoriji za najboljeg glumca glavni favoriti su Ostin Batler za ulogu u biografskom filmu o Elvisu Prisliju i Brendan Frejzer za rolu u filmu “Kit”. U kategoriji najbolje sporedne glumice vodi se bitka između Anđele Baset i Keri Kondon. U toj je kategoriji nominovana i Džejmi Li Kertis za ulogu u filmu “Sve u isto vreme”. Prednost prema kladionicama u ovoj kategoriji ima Keri Kondon iako mnogi kritičari spominju Anđelu kao pobednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari