Otvoren Paviljon Srbije na Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji 1Bijenale 2019 Venecija Foto: BeoInfo

Član Gradskog veća Fadilj Eminović prisustvovao je otvaranju Paviljona Srbije na Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji.

Paviljon u Đardinima svečano je otvorio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, a posetiocima je predstavljena izložba „Povratak gubitka memorije” autora Đorđa Ozbolta.

– Ovogodišnjim učešćem Srbije na Venecijanskom bijenalu sa izuzetno dobrim umetnikom ukazali smo na značaj umetnosti u našoj zemlji. Ozboltova postavka ostavila je dobar utisak na kritičare i posetioce, a Srbiju pozicionirala na mapi umetničkog sveta – rekao je Eminović, prenosi BeoInfo.

On je ocenio da je Ozbolt dobro odgovorio na temu ovogodišnjeg Bijenala i da je njegova postavka bila jedna od najposećenijih.

Ozboltov stil je maštovit i šaren, a postavka slika i skulptura iza kojih je oslikan mural na tri zida Paviljona, predstavlja  sećanja koja je umetnik nesebično podelio sa posetiocima.

Tokom svečanog otvaranja prisutnima su se obratili komesar nastupa Vladislav Šćepanović i kustoskinja projekta Nikoleta Lambertuci.

Najstarija međunarodna izložba vizuelne umetnosti Bijenale u Veneciji zvanično će biti otvorena 11. maja dodelom nagrada na centralnoj izložbi „Da živite u zanimljivim vremenima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari